Црногорци су Срби са брковима

0

Црногорска порука: Србе на врбе (Фото: Фото: Facebook/Božidar Čabarkapa)

Пошаљем спот лепе песме “Весели се српски роде” са друге стране стиже одговор “Када чујем ово весели се српски роде, желудац ми се окреће”. Остајем затечен. Знам ко сам, где сам одрастао и ко је моја породица. Као што не признајем ником да је већи Србин од мене, тако ни старо црногорцима, из четири нахије, не допуштам примат над црногорством”, категоричан је Маројевић.

“Црногорци су Срби са брковима. Апсурдно подељени сами са собом, уклештени у тескобном кланцу предрасуда и искривљених чињеница. Осим њих постоји антисрпска мањина, састављена од бучне и агресивне маргине”, каже Драго Маројевић, Никшићани укотвљен у Пиранском заливу, показујући ми “Горски вијенац “, на словеначком језику.

“Ту је све речено и записано, све је казао и потомству завештао најумнији човек свога времена, а и до данас се већи мудрац није родио. Његош није био само песник, владика, философ, већ визионар и реформатор и нико боље од Његоша није познавао менталитет свог народа овековеченог у његовим делима.

Сада недовршени стручњаци или интелектуални онанисти покушавају да га појасне и десрбизују његово дело да докажу да је био у заблуди коме роду припада и какав крст носи, те да је српство представљало синоним за православље. Замислите ту глупост!?, ишчуђава се Драго Маројевић, чији би живот, био изазов за Фелинија или Каполу.

Прочитајте још:  Округли сто „Руско-српски односи у контексту украјинске кризе и актуелне геополитичке ситуације на Балкану“
Црна Гора је историјски српска земља – данас депилиране прошлости, нашминкане стварности, разапета између мита и митоманије, Тита и клептоманије, наслеђа предака и незајажљивости стомака…као што је под протекторатом чији је принудни управник Албанац, грађанске провинијенције који већ најављује велике инвестиције у Црну Гору. Четири фабрике од којих три у Тузима и једна у Улцињу, где већински живе Албанци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Стара Црна Гора полако изумире. Долазе успорене генерације као одговор убрзаном времену. Мањина са комунистичко – фашистичким наслеђем агресивно покушава да успостави нови идентитет, који потире све. Ни то није спорно, али је и те како спорно ако се урушавају аутентични темељи тог друштва и још трагичнија је стигма грађана који се не одричу своје аутентичности.
Имамо примере да Новака Ђоковића мрзе само зато што се крсти и поноси својим родом и мудро их подсети на хуманитарне бомбе и разарање СР Југославије.

Пошаљем спот лепе песме

“Весели се српски роде” са друге стране стиже одговорж

“Када чујем ово весели се српски роде, желудац ми се окреће”.

Прочитајте још:  "Ако их ви их не бијете, шта онда радите с њима?"
Остајем затечен. Знам ко сам, где сам одрастао и ко је моја породица. Као што не признајем ником да је већи Србин од мене, тако ни старо црногорцима, из четири нахије, не допуштам примат над црногорством”, категоричан је Маројевић.

“ Уместо да политички чиниоци понуде економски програм, оживљавање привреде, развој туризма, хуманизацију друштва, они се баве претњама дисквалификацијом неистомишљеника, фабриковањем или кривотворењем историје…

Та количина подељености и мржње је веома опасна и то је нажалост тековина свих досадашњих влада укључујући и ону у побачају – експертску”, оштроумно запажа харизматични и транспарентни рибар из Пирана, Драго Маројевић, човек огромног животног искуства, убеђен да је чупање корена изворне Црне Горе само параван да се одржи криминогени коров који је деценијама опасује.

Мишо Вујовић/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *