Влада успешно попила сав алкохол па накнадно докупљује жестока алкохолна пића

0

foto: PxHere

Управа за заједничке послове републичких органа је повећала вредност уговора за набавку алкохолних пића за 1,2 милиона динара (10.300 евра).

Претходно је планирано да се за годину дана потроши 6,2 милиона динара (53 хиљада евра), али је након измена, вредност уговора порасла на 7,4 милиона динара (63 хиљада евра).

Место испоруке алкохолних напитака је у седиштима министарстава у Немањиној, згради Владе у истој улици, згради Народне скупштине, Kлубу народних посланика, Палати Србије на Новом Београду и у згради Председништва на Андрићевом венцу.

НА СПИСKУ ЗА KУПОВИНУ НАЛАЗЕ СЕ РАЗЛИЧИТЕ ВРСТЕ ЖЕСТОKИХ АЛKОХОЛНИХ ПИЋА KАО ШТО СУ ВИЊАK, ВЕРМУТ, KАО И ВИШЕ ВРСТА РАKИЈА, ЛИKЕРА, ВИСKИЈА, KОЊАKА И ВОТKИ.

Сав предвиђен новац за куповину алкохолних пића који је био предвиђен уговором је потрошен пре времена, види се из образложења о изменама уговора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Разлог за то је “повећан обим посла и околности” које нису могле да се предвиде, а односе се пре свега на догађаје у Палати Србије.

Објашњава се да Управа за заједничке послове није могла да предвиди Прву светску конференцију о борби против пандемије ковид-19 у марту 2022. године.

“Током овог дешавања укупно је послужено преко 1.000 корисника-гостију из целог света,” пише у образложењу.

Такође, држава није могла да предвиди ни Свечану вечеру поводом Међународне конференције осигуравача где је домаћин било Удружење осигуравача Србије, уз сагласност генералног секретаријата Владе Републике Србије.

Уговор на годину дана за куповину алкохолних пића потписан је средином октобра 2021. године са фирмом Тим 99 из Београд. Тада је уговорена вредност од мало више од шест милиона динара.

Прочитајте још:  "Нећемо одузимати децу родитељима који се противе вакцинацији"

Цена је пре последњих измена увећана у мају ове године за око 200 хиљада динара због инфлације.

Нова економија

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *