Полиција: Напали нас грађани са трга!

0

Грађани су кренули од манастира Острог ка Никшићу

Управа полиције огасила се након најновијих дешавња у Никшићу и тврди да је поступала у складу са надлежностима, те да је више полицајца повређено у инциденту.

–Службеници Управе полиције су, у циљу спрјечавања сукоба између два окупљања двије групе особа у Никшићу, одбијања напада и успостављања стабилног јавног реда и мира, предузела законом предвиђене мјере и радње, укључујући и употребу средстава принуде у складу са Законом о унутрашњим пословима, саопштено је из Управе полиције.

У Никшићу су 13. јула одржана два јавна окупљања – једно у 17.30 часова у организацији групе грађана на Тргу слободе и друго окупљање односно скуп у покрету са почетком у 19.00 часова на Тргу Шака Петровића.

–Након завршеног првог јавног окупљања, дошло је до инцидента у којем је више полицијских службеника задобило повреде, а међу којима и један који је задобио теже тјелесне повреде. Полиција је, физичким присуством и средствима за запречавање проласка, спријечила сукоб двије групе грађана. Међутим, након тога је дошло до напада на полицијске службенике од стране једне групе лица која је била окупљена на Тргу Слободе, а која је вријеђала припаднике полиције и у њиховом правцу бацала стаклене флаше, каменице, столице, дрвене предмете, и слично, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Прочитајте још:  Акција Шиптара и Подгорице: Заједно "пакују" оптужбе за Србе?
Напад на полицију био је, како кажу, јаког интезитета, а полицисјки службеници су показали висок степен уздржаности и толеранције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

–Тамо гдје је то било потребно, ради успостављања стабилног јавног реда и мира и одбијања напада припадници полиције су у складу са Законом употријебили сузавац. Одређени број лица се јавио на указивање љекарске помоћи, између осталог и због контаминације и употребе хемијских средстава, стоји у саопштењу Управе полиције.

Прочитајте још:  ПОЗОВИ РАНКА УБОВИЋА ЗВ. БЕМАКС НА ЊЕГОВ МОБИЛНИ +38269321123 И ГЛАСАЈ ЗА МИЛА
Ради прикупљања обавештења приведено је више особа, а полиција у сарадњи са надлежним Тужилаштвом предузима активности на идентификацији учесника овог догађаја.

-Извјештаји о употреби средстава принуде биће састављен у законом предвиђеном року, а Управа полиције ће пажљиво анализирати и поступање сопствених службеника и уколико се утврде прекорачења сходно поступити. Поводом различитих навода који су се појавили у средствима јавног информисања и на социјалним мрежама, користимо ову прилику да подсјетимо јавност да су надлежности полицијских службеника, у оваквим ситуацијама, ограничене на успостављање јавног реда и мира, а не на процјене идеолошких обиљежја било које групе лица или сходна реаговања. Такође, не може се очекивати да полиција у оквиру својих оперативно-техничких надлежности ријеши комплексна питања која већ дужи временски период подижу тензије у црногорском друштву, каже се у саопштењу Управе полиције.

Прочитајте још:  Дан жалости у Србији и Српској
Управа полиције, истиче да, остаје посвећена очувању јавног реда и мира, али и апелује на све актере да учине оно што је у њиховој моћи да се на улицу на преливају питања која могу да се реше кроз конструктивно дјеловање различитих друштвено-политичких структура.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *