Абазовић: Цене у Црној Гори као на Азурној обали

0

Црна Гора (Принтскрин Јутјуб)

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да је пред сезона у тој земљи била јако добра, а да је главна сезона је у „малом закашњењу, и да су цене као на Азурној обали”.

Прочитајте још:  У току протест радника Фијата у Крагујевцу: "Одлазак у Словачку је пропала прича. Та фабрика је радни логор. Ништа није испуњено, блокирамо путеве"
Он је додао да су финансијски параметри задовољавајући.

„Међутим, параметри су такви да су укупни приходи који се остварују на задовољавајућем нивоу”, рекао је он на седници владе.

„Ако неко мисли да може да се понови сезона од прошле године када је био шпиц невероватан, јер смо ми били једина отворена земља 45 дана, то ће тешко моћи да се реализује. Морамо да се прилагодимо новим трендовима. Цене на приморју су као на Азурној обали, то Црна Гора до сада никада видела није”, рекао је Абазовић.

Прочитајте још:  Хрвати на насловницама величају усташе и државу која је починила геноцид над Србима!
Како је додао, радује га што доста туриста бира мир, природу без гужви и путовања према плажама, крајеве где је чист ваздух и где температуре нису високе као на приморју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нада се да ће већи талас туриста стићи у другој половини месеца.

„Морамо да знамо да је цена вода на приморју и до 4 евра, а пре годину и по је била 1,5 евро. Неке сојенице (мале куће на Ади Бојани) су се издавале по 50 евра, а сада по 250 евра. Само треба да будемо реални и поштени”, нагласио је Абазовић, преноси Бета.

Прочитајте још:  ТАМНИ ОБЛАЦИ НАД НЕМАЧКОМ: Шолц очекује погоршање економске ситуације 2023. године
Према званичним подацима Туристичке организације Будве, од Јаза до Буљарице одмара се 29.707 туриста, што је за петину мање него прошле године у истом периоду.

У приватном смештају, како је „Вијестима” речено у ТО Будва, одмара 15.750 гостију, или за 32 одсто мање него средином јула прошле године, док је у хотелима регистровано 12.984 туриста – седам одсто мање него прошле године.

Од укупног броја гостију, 3.130 је из Русије, 2.275 из Украјине, 4.587 из Србије, док је 1.437 из Босне и Херцеговине.

Прочитајте још:  Шиптари у Црној Гори поново о Великој Албанији
Туристички радници у Будви, Бару и Улцињу нису задовољни досадашњим током сезоне, угоститељи и хотелијери тврде да је мање гостију него претходне године. Узрок виде у рату у Украјини, слабој промоцији Црне Горе као туристичке дестинације, али и у високим ценама.

Директорка Удружења издавалаца приватног смештаја у Црној Гори Бранка Џогановић казала је за „Вијести” да је попуњеност капацитета приватног смештаја тренутно око 30 одсто.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *