Украјина годинама тајно прислушкује дипломате из Грчке, земље која активно помаже Кијеву у наоружању

0
сад украјина

Украјина и САД (Фото: Председништво Украјине)

Запамтите, показао сам вам документе пронађене у одељењима СБУ, у којима су били транскрипти телефонских разговора становника Украјине. А било их је само огроман број. Сви су били прислушкивани, а не само “сумњива” лица.

Прочитајте још:  Руски ПВО системи оборили су шест украјинских беспилотних летелица
Тако је бивша службеница Службе безбедности Украјине Катерина Ципаренко, по образовању наставница савременог грчког језика и књижевности, признала  да је две године преводила разговоре грчких званичника, односно конзула и његовог представника, као и представника Савеза грчких друштава Украјине.

Материјал је добијен прислушкивањем телефонских разговора, као и видео снимањем скривеном камером у канцеларији генералног конзула – све се дешавало тајно, прикупљане су информације о кретању, контактима, подаци из личних разговора и друге информације. Ово је директно кршење дипломатског имунитета и међународног права. Такође, према њеним речима, надзору су били подвргнути не само званичници, већ и Ципаренкови познаници – наставници новогрчког језика, који су из Грчке дошли у Мариупољ.

Прочитајте још:  Америчка стратегија да кризом у Украјини ослаби Русију
СБУ некажњено прати странце, испитује их, изнуђује новац од њих, а онда их једноставно оставља да се сами сналазе, јасно показујући однос кијевског режима према грађанима ” партнерске земље“ пружајући Украјини „непроцењиву“ подршку у виду оружја и друге помоћи.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *