Мирослав Пушоња: О америчким амбасадорима који нас уче памети

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Амерички амбасадори који се баве или су се бавили Србијом иступају недипломатски, јавно. Они нам поручују да је наша срећа у владавини права, отвореном друштву и чланству у Европској унији. Зато би, по њима, требали да пригрлимо њихове политичке ставове и да гледамо њихове интересе. Из њих би ваљда произашли и наши. Амбасадори истичу да тиме не утичу на нашу изборну вољу, и да ми сами бирамо нашу срећу.

Истовремено бивши шеф CIA за америчку телевизију Fox каже како су се они свуда мешали и мешају се у изборну вољу грађана широм планете како би п(р)огурали добре ствари. Тако он наводи да су интервинисали у послератној Грчкој, Италији, Француској и које куде како би зауставили талас комунизма, а данас и из других разлога. Дакле, америчке дипломате нас лажу!

Слушао сам једног врсног америчког предавача који износи случај доброг и лошег избора чланова неког тима. Рецимо владе. Пример је везан за CIA агенцију. Било је то у време када је KГБ била безбедоносна агенција Совјета. Елитни обавештајац КГБ агенције обавештава свог конкурента (може бити и непријатељ) да би се радо настанио у САД, а за ту услугу би ”платио” поверљивим информацијама о томе ко је од људи CIA агенције радио за Совјете (КГБ). Све је урађено и сада велики ”бос” шпијунског тима CIA организма врши проверу да ли га је Рус слагао.

Рус му каже (насумично цитирам) : ”Сећаш ли се оног случаја у Багдаду? Е тада смо ми преиначили вашу одлуку, а помогао нам је ваш упосленик, тај и тај”. Али то није било све. Велики ”бос” ће сазнати да је од 36 чланова његовог тима, свих 36 било врбовано од КГБ у различитим случајевима. Дакле, дебеле књиге о пројектовању људских ресурса, о њиховој мотивацији, о пројектовању тимова и тимског рада, падају у воду. Зашто? Јер су људи, без изузетака, зли и недфовољно паметни (глупи). Избор сарадника, без обзира да ли је нека универзитетска катедра или министарство, или обавештајна агенција, иде формално на основу компетенција (стручности).

Прочитајте још:  Александар Боцан Харченко: Гаспром отворен за разговоре уколико Србији буду потребне додатне количине руског гаса током зиме

Куд ћеш боље!Како се онда деси да ти изабраници оману? Једноставно зато што је избор погрешан и циљ је погрешан. Нити су људи априори зли, нити глупави, нити је потребно друге третирати као непријатеље. Када би тако било као што нас уче, ко би се и када удао или оженио?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поверење долази из љубави, а не из награде. И свака превара и лаж руши љубавну везу и смањује поверење па веза пуца. Паметнима и честитим то се деси једном или никада. Лудима свакога дана. Само луде и покварене можете придобити за реализацију ужасних циљева. А то је задатак тајних служби, да изврћу вољу оних других, да ваљају дрогу, оружје, уносе инфективне болести међу невине, да праве интриге и руше честите људе. Да организују ратове. Совјетска служба у наведеном случају имала је успеха захваљујући суперпокварености њиховог вође. Он је имао дубинску жељу да напусти то друштво репресије и демагогије, и зато је чинио напор да победи конкурента и тако му докаже своје компетенције.

Ту никакве љубави према заједници није било. Био је групни и појединачни циљ. А то што је брањено групним није имало (по личној процени обавештајца) светлу перспективу. Љубави и емпатије није било, па се прибегло решавању појединачног – личног циља. Козирјев и ине дипломате и шпијуни јесу одличан пример слабости људских карактера и најсавршенијих људских организација. Убише их монструозни циљеви и планови како их достићи. И зато не веруј Данајцима ни када ти дарове доносе. Веруј у осећај љубави и ништа више. Нема пилуле заборава.

Мирослав Пушоња / Васељенска

Прочитајте још:  Говор мржње из “круга двојке”: Како је народ Републике Српске заслужио увреде самозване елите

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *