Лукашенко: Саветујем руководству Србије да не седи на две столице (видео)

0

Александар Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да саветује руководству Србије да не седи на две столице.

Прочитајте још:  Укронацисти гранатирали руски гранични пункт у Курској области
Он је то рекао одговарајући на питање новинарке.

Новинарка “Минске правде” констатовала је да је Лукашенко показао храброст када је 1999. дошао у Србију под бомбама и питала председника какав је став белорусије поводом последњих дешавања у Србију и шта Белорусија може учинити.

“Размишљао сам о томе и раније и не знам шта би могли учинити. Пре свега требало је видети њихову позицију када су нам увођене санкције. Да, 1999 је било опасно отићи и ризиковао сам живот. Дали су нам да летимо као хеликоптер на 500 метара. Натовци су мислили да ћу се вратити, али ја сам пилоту дао наређење да лети на 500 метара и под бомбама смо слетели. Али неколико година касније руководство Србије се придружило санкцијама против нас. С друге стране то је наш народ. Срби су добри људи. Али тако је било и у Украјини. Украјици стално говоре “молили смо Лукашенка, како је могао то, и то…”- А ја их питам “Како сте ви могли да нам уведете санкције и затворите небо за нас” и шта сте све радили до руске војне операције? И данас нам Украјинци долазе свакодневно, хранимо их и лечимо, некима дајемо и посао за разлику од Пољака који их убијају на граници. Некима дајемо и држављанство. Слично је и са Србима. Наравно, српском народу треба помоћи али треба правити разлику између народа и руководства. Ми пратимо политику санкција против нас Ако руководство мисли да може да седи на три столице, Русија,ЕУ, САД то им неће проћи. То им неће дозволити, посебно ЕУ”- рекао је председник Лукашенко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/Белта

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *