Светски економски форум позива на спајање људи и вештачке интелигенције ради цензуре „говора мржње“ и „дезинформација“

1
светски економски форум

светски економски форум(фото:Борба за истину)

Упркос чињеници да нико није питао, Светски економски форум ВЕФ се сада залаже за спајање људи и система вештачке интелигенције како би цензурисали „говор мржње“ и „дезинформације“ на мрежи пре него што уопште буде дозвољено да се објаве.

Извештај објављен на званичном сајту ВЕФ-а злослутно упозорава на опасност од „мрачног света онлајн штете“.

Али глобалистичко тело, које води зликовац из стрипа Клаус Шваб, има решење.

Они желе да споје „најбоље“ аспекте људске цензуре и алгоритама машинског учења код вештачке интелигенције како би осигурали да осећања људи не буду повређена, а мишљења против режима буду на црној листи.

„Јединственим комбиновањем моћи иновативне технологије, прикупљања обавештајних података ван платформе и храбрости стручњака који разумеју како актери претњи делују, обимно откривање онлајн злоупотребе може достићи скоро савршену прецизност“, наводи се у чланку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Силовања, пљачке, убиства: Како мигрантске енклаве прете да преобликују Русију!
Након што се упустио у читав низ глупости, чланак се завршава предлагањем „новог оквира: уместо да се ослања на вештачку интелигенцију за откривање у великом обиму и на људе да прегледају крајње случајеве, приступ заснован на обавештајним подацима је кључан“.

„Чим се вишејезична интелигенција, којом људи управљају и која се налази ван платформе, унесе у скупове за учење, вештачка интелигенција ће тада моћи да открије нијансиране, нове злоупотребе у великом обиму, пре него што стигну на главне платформе. Када се ове паметније аутоматизоване детекције допуне људском експертизом за преглед крајњих случајева и идентификацију лажних позитивних и негативних резултата, а затим се ти налази врате у сетове за обуку, биће нам омогућено да креирамо вештачку интелигенцију са уклопљеном људском интелигенцијом“, наводи се у чланку.

Другим речима, ваша слобода говора ће вероватно бити цензурисана пре него што уопште будете могли да поставите објаву на друштвене мреже. Неки то називају „превентивном цензуром“.

Или како ВЕФ каже: „Тимови за поверење и безбедност могу зауставити пораст претњи на мрежи пре него што стигну до корисника“.

Нема сумње да ће централни део таквих „дезинформација“ бити оштро осуђивање самог ВЕФ-а, с обзиром на то да је организација позната по блокирању својих критичара на Твитеру.

Прочитајте још:  Немачка: Путин се сагласио да европски партнери наставе да плаћају гас у еврима преко Гаспром банке
Многи би се запитали зашто се Светски економски форум, усред кризе трошкова живота, надолазећег рационалног трошења енергије и глобалне рецесије, бави било чим од овога.

Зашто се једноставно не држе економије?

„Никада није сигурна опклада да ли ће гласник ове елите из Давоса изнети своја необична „решења“ и „предлоге“ као начин да појача постојеће или уведе нове наративе; или само да би изгледао заузет и зарадио профит од оних који га финансирају“, пише Диди Ранковић.

„Не – није реч о наглој инфлацији, трошковима енергије, па чак ни о безбедности хране у многим деловима света. Колико је организација посвећена глобализацији, чудно је глува на оно што се заправо дешава широм света“.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Светски економски форум позива на спајање људи и вештачке интелигенције ради цензуре „говора мржње“ и „дезинформација“

  1. Ha, prvo se u tekstu ispljuju društvene mreže, zatim se u zadnjoj rečenici poziva: “придружите нам се на Фејсбуку, Tвитеру, Инстаграму,… ” Budite konsistentni, ili-ili !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *