Орбан: Русија је показала доминацију над западом у Украјини!

1
орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан (Фото: kormany.hu)

Мађарски премијер Виктор Орбан је саопштио да не верује да Запад може војно победити у Украјини, те да санкције не успевају.

Сукоб у Украјини има потенцијал да демонстративно оконча западну доминацију на глобалном нивоу, саопштио је мађарски премијер Виктор Орбан.

У интервјуу за немачки магазин “Тичис ајнблик”, Орбан је рекао да очекује да ће Европска унија постати слабија на глобалној арени када се сукоб у Украјини заврши.

Мађарски лидер је навео да Запад није у стању да војно добије сукоб и да санкције које је увео Москви нису успеле да дестабилизују Русију. Да ствар буде још гора, казнене мере су се спектакуларно одразиле на Европу, рекао је он.

Орбан је такође приметио да „велики део света“ не стоји иза САД-а када је у питању Украјина. Он је указао на „Кинезе, Индијце, Бразилце, Јужну Африку, арапски свет, Африку“ као регионе који не подржавају западну линију у сукобу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сасвим је могуће да ће управо овај рат демонстративно ставити тачку на западну доминацију“, додао је Орбан.

С друге стране, силе које нису чланице ЕУ већ имају користи од ситуације, рекао је он, указујући на Русију, која „има сопствене изворе енергије“.

Он је напоменуо да док је увоз енергената у ЕУ из Русије нагло опао, руски гасни гигант “Гаспром” бележи скокове својих прихода.

И Пекингу је сада боље него пре почетка сукоба, нагласио је Орбан. Он је објаснио да је Кина раније била „на милост и немилост Арапима“, али више није, очигледно мислећи на тржиште нафте.

Прочитајте још:  Организатори Евровизије оптужени да су политизовани

Други корисници, по мишљењу мађарског премијера, су „велике америчке корпорације“. Да би потврдио свој став, Орбан је указао на удвостручење профита “Ексона”, учетверостручење профита “Шеврона”, као и повећање од шест пута компаније “Коноко Филипс”.

Иако се слаже са санкцијама ЕУ против Русије, Мађарска је задржала неутралан став од избијања сукоба, не дајући ни једној страни оружје нити дајући било какве оштре изјаве против Москве или Кијева.

Будимпешта је инсистирала да не може да ризикује безбедност Мађара и да неће бити увучена у сукоб.

Штавише, Орбан и други мађарски највиши званичници су у више наврата критиковали неке од санкција ЕУ, тврдећи да оне више штете ЕУ него Русији.

Мађарска је још у мају ушла у директну конфронтацију са руководством ЕУ због руског нафтног ембарга. Будимпешта је укинула свој вето тек након што је добила изузеће за нафту које се увози нафтоводима.

Извор: РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Орбан: Русија је показала доминацију над западом у Украјини!

  1. Orban je jos jedan u nizu ucenika skole WEF-a za mlade globalne “lidere” o cemu je govorio Schwab i on verovatno zna da rat u Ukrajini nije zaoocet s ciljem da vojno pobedi tzv. Zapad, Ukrajina ili Rusija, vec je taj rat faza 2 tzv. Velikog reseta i osmisljen je da nakon curtone svetsku ekonomiju gura u pravcu kolapsa s ciljem siromasenja svetske populacije-mase na cijoj eliminaciji rade centralno bankarske i politicke elite, tako da se moze reci da sankcije itekako uspevaju. Jedna je hegemonija u svetu i to hegemonija centralnog bankarstava i krupnog kapitala kojim judeo masoni iza kulisa dirigiju tok svetskih desavanja, a podela na tzv. Zapad i Istok samo je fikcija stvorena da obmanjuje mase

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *