Мирослав Пушоња: Meнсур или Мило

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Тачно пре годину дана написао сам ову објаву. Повод је био Ђукановићев славоспев о црногорској еманципацији и афирмацији Авганистанаца. Од тада су се Американци повукли и власт препустили својим ”љутим” противницима, талибанима. Џаба су кречили и они и Мило. Нисмо дуго чекали на нови рат. Овога пута у Европи. Његов крај не назиремо. Можда и због тога што се ни ми нисмо преобразили па нам недостаје прозорљивости. А ево зашто то мислим.

Бејах јуче у присуству марвеног трговца из Сарајева. Година шездесетих. Родом од Зворника. Каже Менсур: ”То што мисли и бесједи Милорад (Додик), мисле сви Срби. Можеш их једино побити или протјерати (као у Хрватској). Да овладаш њима никада!” И стиже ми ”Твит” са познате адресе. Мило (Ђукановић) уписа да су Црногорци дали огроман допринос у афирмацији и еманципацији Авганистанаца. Парафразирам!

Менсур је ратовао против Срба. Мило је био Србин, а данас вербално и институционално ратује против њих. Коме веровати? У доминантној хијерархији одлучивања, реч марвеног трговца требала би да буде испод речи једног утицајног политичара. Тако је говорио српски академик и премијер избегле владе у Бонстилу, пардон Лондону, С.Ј. Али човеков мозак је попут сунђера и глине, еластична и пихтијаса маса склона томе да се лако учи (новом) и одучи (од старог веровања).

Да будем искрен, више верујем у оно што рече Менсур него Мило ма колико да је академик бринуо над сваком својом реченицом. Кажу да само магарцу не можеш променити мозак и понашање нити једним новим аргументом. Мозак му је пластично заварен за ”традицију” (трајно деформисан). Гадно. Али немаш ништа ни од ”флексибилног” човека чи мозак реагује на сваки дашак ветра и мења страну по налогу силе. Човек има суштински много тога заједничког са магарцем. Мора да једе, пије, размножава се, одмара. И само једну особину другачију, чежњу да буде слободан, посебан и непоновљив. Е баш томе аутентичном човеку, који нас оставља без даха, клањамо се драговољно сви. Оном другом, који кроз мере државе деградира и унижава генија и афирмише слободу по мери магарца, узвраћамо свако на свој начин саобразно томе где се лично налазимо, ближе генију или магарцу.

Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Празник

П.С.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно да постоји и трећа могућност за подчињавање Срба. То је конвертитсво када се мења њихова хијерархија вредности и понашање. У физичком свету нагона то се зове проституцијом.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *