Инцидент у албанској војној фабрици, ухапшенa двојица Руса и Украјинац

0
запад, експлозива, дечака

Албанија (Фото: Јутјуб)

Две особе са руским и једна са украјинским пасошем ухапшене су пошто су хемијским средствима напале албанске војнике који су чували објекат некадашње фабрике наоружања у градићу Грамш код Елбасана, јављају албански медији. Албанска тајна служба сумња да се ради о руским шпијунима.

Прочитајте још:  Европол: Разбијена велика албанска нарко мрежа
Три албанска војника пребачена су у болницу пошто су им нападачи, идентификовани као руски и украјински држављани, просули у очи хемијски раствор, јавља Топ ченел.

За сада није познато шта је тачан повод овог инцидента. Албанска тајна служба, Шиш, сматра да се можда ради о руским агентима.

Прочитајте још:  НАТО ОТИМА И БЛАГО АРКТИКА: Која је стварна позадина најављеног прикључења скандинавских земаља Алијанси
Руси и Украјинац су одмах похапшени, а пре сукоба са стражарима сликали су објекте у којима се некада налазила фабрика наоружања.

Фабрика оружја је затворена пре двадесетак година, док се у последње време ту уништавало оружје опљачкано из арсенала албанске војске током грађанског рата у тој држави. У делу који су чували војници је складиште оружја, наводе албански медији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *