Немачки виролог дигао глас: Престаните да се вакцинишете свака три месеца

0

Непрестано вакцинисање могло би оставити трајне последице на имуни систем. Немачки виролог понудио решење за предстојећи талас.

У Немачкој се старији од 60 година могу четврти пут вакцинисати против коронавируса. Међутим, виролог из Ессена Улф Диттмер упозорава да би пречесто вакцинисање могло променити имуни систем и нашкодити му.

Виролог Дитмер саветује да се не вакцинишете свака три месеца да бисте избегли захтеве за ношењем маске или тестом.

“Ако тако често понављате цепљења, може доћи до промена у имуном систему”, упозорио је виролог у интервјуу за “Köлнисцхе Рундсцхау”, преноси Фениx магазин.

То су показали и први подаци. “Мислим да има смисла доцепљивања за сљедећу зиму, али не свака три месеца”, рекао је Дитмер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За даља вакцинисања против короне препоручио је пацијентима да причекају док не буду доступне вакцине БиоНТецха и Модерне које су прилагођене варијанти омикрон. “То су двовалентне вакцине, садрже старо цепиво и адаптирану варијанту и покрећу широки имунолошки одговор на све претходне варијанте. Дакле, чекао бих до септембра или октобра да те вакцине буду на тржишту и онда бих се вакцинисао за зимску сезону”, рекао је виролог, а преноси Пословни.хр.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *