Док Вучић признаје шиптарска документа Курти прети специјалном операцијом

0
росу

Низ контрадикторних изјава „премијера“ самопроглашене Републике Косово Аљбина Куртија о односу према Србима у региону поново је постао окидач за Београд.

Ситуација у региону остаје напета због одлагања до 1. септембра примене одлуке албанских власти о замени бројева аутомобила и нових докумената за улазак на Косово и Метохију. Одлука је требало да ступи на снагу 1. августа, али је на крају довела до масовних протеста косовских Срба и умало завршила оружаним сукобом.

Прочитајте још:  БАХАТИ ДИРЕКТОР ПРЕТИ ЛЕКАРИМА "Само да позовем Лончара, идете на биро" (АУДИО)
Курти је у наредној изјави нагласио да нико неће спречити специјалну полицијску јединицу РОСУ да уђе на територије косовских енклава на северу покрајине, када је то потребно. При томе је заборавио да, према Резолуцији 1224 СБ УН, дозволу за улазак полиције могу да дају само градоначелници ових градова.

Директор Дирекције за Косово и Метохију Петар Петковић је одговорио да Аљбин Курти напрасно покушава да постави неке нове услове и уцени Београд, као и да га натера да призна самопроглашено Косово. То се никада неће десити све док је Александар Вучић председник Србије.

„За Београд једино о чему се може преговарати са Куртијем и Приштином је успостављање пуног реда УН и надлежности мисије УНМИК-а на Косову и Метохији, пуно поштовање Повеље УН, као и стриктно поштовање Савета безбедности УН. Резолуција 1244”, рекао је Петковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је напоменуо и да Курти чини све да саботира нормализацију односа у тренутку када Београд улаже надљудске напоре да пронађе излаз из актуелне кризе.

„Курти је још једном показао да не жели да гради мир, већ жели да га уништи, сруши стабилност и покушаје нормализације односа. Једноставно, Курти је спреман да уништи све што дотакне, посебно када је у питању дијалог Београда и Приштине“, закључио је Петковић.

Прочитајте још:  Боцан-Харченко похвалио представнике српског руководства који су се оградили од Басте
Председник Србије Александар Вучић рекао је раније да земљу предстоји тешка борба за опстанак српског народа на Косову и Метохији и да је једина исправна политика да се што више очува мир.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *