Содомити тврде: Није могуће забранити Европрајд

1

foto: AP

Горан Милетић, координатор Европрајда, истиче за Данас да не постоји одлагање нити отказивање ове највеће европске ЛГБТ+ манифестације (EuroPride 2022).

– Не могу се забранити догађаји током Европрајд недеље, једино је могуће забранити шетњу. Таква одлука би, имајући у виду одлуке Уставног суда Србије за забране 2009, 2011, 2012. и 2013. година била противуставна и ми би смо се жалили у складу са поруком о правном леку – каже Милетић за Данас поводом изјаве председника Србије Александра Вучића да ће Европрајд, који је заказан за септембар бити октазан, с тим што није прецизирао да ли мисли на протестну шетњу која је заказана за 17. септембар или целу манифестацију.

Након што је председник Србије Александар Вучић саопштио да ће Европрајд бити отказан, огласио се Марко Михаиловић, координатор Европајда, саопштавајући да ће се ова манифестација ипак одржати, јер “не може бити отказана”.

– Држава Европрајд не може да откаже – може само да проба да га забрани, што би било јасно кршење Устава као и пресуда уставног суда које забране Прајда из 2011,12,13. год. проглашавају неуставним – истакао је Михаиловић на свом Твитеру.

Директно.рс

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Содомити тврде: Није могуће забранити Европрајд

  1. Саботажа свих њихових организација, одказивање резервација, блокирање авиона, безобразно против безобразних који се стављају изнад државних власти и није их брига за наше скоро ратне прилике! Свако од нас , у тишини свог радног места може да овом содомистима стави неки камен на пут – то је легална одбрана, дозвољена и црквеним законима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *