Британске пензионере чека ‘страшна’ зима и сиромаштво без гаса из Русије

0
хришћани

(фото:Наука и култура)

Старији Британци ће ове зиме бити принуђени да већи део пензије троше на грејање домова због наглог раста цена енергената изазваног несташицом руског гаса. О томе пише Дејли мејл .

Како се наводи у чланку, пензионере чека „застрашујућа” зима која ће им појести око 75 одсто прихода, јер је горња цена струје већ предвиђена на 3.500 фунти (250 хиљада рубаља) у октобру, а у априлу 2023. достићи 6.600 (469 хиљада рубаља).

Влада је већ индексирала исплате старијим Британцима, али ће у априлу следеће године, после све обавезне потрошње на храну и друге потребе, имати само 3.000 фунти од 9.600 (на годишњем нивоу).

У Уједињеном Краљевству је последњих месеци забележен значајан пораст трошкова живота, углавном због антируских санкција које је Лондон увео Москви након покретања специјалне операције за демилитаризацију и денацификовање Украјине .

Прочитајте још:  Америчка влада покреће истрагу: Да ли руски ретки метал угрожава америчку националну безбедност
Британске рестриктивне мере задале су ударац њеној економији, изазивајући инфлацију – посебно повећањем цена хране и горива.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *