Сијарто упозорио ЕУ да прекине да распламсава сукоб у Украјини

0
сијарто

Сијарто (Фото: Петер Сијарто)

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је да би земље Европске уније требало да престану да предузимају потезе који помажу ескалацији сукоба у Украјини.

“На састанку министара спољних послова Европске уније тражићу да се рат коначно заврши”, рекао је Сијарто синоћ у видео снимку објављеном на друштвеним мрежама.

Шеф мађарске дипломатије рекао је да је сада неопходно “да се забораве предлози који прете даљој ескалацији рата и дозволи Европи да се фокусира на мир”.

Сијарто је говорио и о претњама глобалној економији које су донели сукоб у Украјини и санкције Русији, а то су, како је навео, енергетска криза, одлив радне снаге, несташице на глобалном тржишту хране, као и нови миграциони таласи.

“Требало би оставити по страни предлоге који доводе до ескалације рата и коначно се фокусирати на стварање мира у свету”, казао је Сијарто.
Министри спољних послова ЕУ одржаће данас неформални састанак у Прагу на којем ће бити речи о ситуацији у Украјини и пружању даље помоћи влади у Кијеву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *