Украјинска влада одобрила санкције патријарху Кирилу

0
патријарх

Патријарх Кирил

Министарство културе и информационе политике Украјине је у уторак, 30. августа, саопштило да је украјинска влада одобрила примену санкција против поглавара Руске православне цркве патријарха Кирила и других представника Руске православне цркве, преноси Интерфакс-Украјина.

Прочитајте још:  Председник Литваније поручио Кијеву: Ништа од чланства у НАТО док се не оконча сукоб
Како је саопштила прес-служба Министарства културе Украјине, Кабинет министара је одобрио предлоге за примену личних санкција на 10 година против поглавара Руске православне цркве патријарха Кирила и још седам представника. Листу ће још разматрати Савет за националну безбедност и одбрану Украјине и председник Украјине. Осим тога, њихова координација ће омогућити да се са истом листом пријаве међународној заједници како би се увеле исте санкције у другим земљама.

Поред патријарха Кирила, влада Украјине предлаже да се санкције уведу и шефу одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије Руске православне цркве митрополиту волоколамском Илариону (Григорију Алфејеву), његовом заменику протојереју Николају Балашову, митрополиту. Псковске и Порховске РПЦ Тихон (Георги Шевкунов), Архиепископ сиктивкарски и Коми-Зирјански Руске православне цркве Питирим (Павел Волочков).

„Санкције предвиђају блокаду имовине, престанак транзита ресурса, летова и превоза преко Украјине, обуставу извршавања економских и финансијских обавеза, забрану учешћа у приватизацији и закупу државне имовине, престанак културне размене и сарадње, поништавање званичних посета“, наводи се у саопштењу Министарства културе Украјине.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *