Зашто политичари прећуткују Светску климатску декларацију 2022?

0

Климатске промене (Фото: Foto: Tumisu / Pixabay)

„Пандемија“ и „глобално загревање“ две су теме које су највише заокупљале светске медије пре почетка НВО-а. И нема гаранције да, под маском борбе против још једне „пандемије“ и загревања климе, „господари дискурса“ неће наставити напоре да поново изграде живот човечанства, проглашавајући ово „великим ресетовањем“ (прелазак на „инклузивни капитализам“). ”).

Прочитајте још:  Раштимована планета – од пандемије до чудног времена
Шта је била озлоглашена „пандемија“ и где би њени бубњеви поново могли да зазвуче, данас постаје јасније .

Из исте категорије је и борба против такозваног загревања климе. Ову тему почео је да убацује у међународну агенду 70-80-их година двадесетог века Римски клуб, иза којег је стајао Дејвид Рокфелер. Већ тада су се чули позиви на „декарбонизацију привреде“. Иза слогана декарбонизације стајала је деиндустријализација, део плана глобалне елите да „очисти” планету од „вишка” људи и „претераних” производних снага. Овај план је у уметничкој форми представљен пред Римским клубом у роману Атлас слегнуо раменима Ајн Ранд (1957).

Практична примена плана за декарбонизацију светске привреде почела је 1992. године, када је на Међународној конференцији УН о животној средини у Рио де Жанеиру (Самит о Земљи) усвојена Оквирна конвенција УН о климатским променама . Подсетимо, СССР више није постојао, а светску агенду су безусловно диктирали власници новца.

1997. године, на састанку у Кјоту (Јапан), десетине земаља су се сложиле и потписале Кјото протокол – акциони план за спровођење општих принципа Оквирне конвенције. Протоколом наметнутим у Кјоту наложено је свим развијеним земљама да смање или стабилизују емисије гасова који настају сагоревањем различитих врста горива (угаљ, нафта, нафтни производи, шкриљци, природни гас и др.) и стварање ефекта стаклене баште.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У децембру 2015. у Паризу је потписан Париски климатски споразум , којим је државама наметнута обавеза да до средине 21. века остваре „нулу угљеника“ својих економија.

Прочитајте још:  ВАГНЕР КОНТРОЛИШЕ 90 ОДСТО БАХМУТА: Нестало више од 7.000 украјинских војника!
И Кјото протокол и Париски споразум потписала је Русија, али споразум није ратификовала Русија, а јасно је зашто. Руска економија је „високоугљенична“, заснива се на производњи и извозу нафте и природног гаса. За Русију је испуњење обавеза о „декарбонизацији“ повезано са посебним преоптерећењима.

Са манијакалном упорношћу у већини земаља света почели су да спроводе “декарбонизацију”. Желим да напоменем да је цела ова климатска вакханалија, која је почела пре пола века, све ово време била подвргнута озбиљној критици научника и специјалиста. Алтернативне (зелене) врсте енергије нису у стању да замене традиционалне енергенте у догледно време. Убрзана декарбонизација ће довести до уништења привреде и погоршања друштвених проблема (а можда чак и смрти дела светске популације). Пре свега, критиковане су природнонаучне основе такозване теорије ефекта стаклене баште, која је, по мишљењу критичара, изграђена на фалсификатима и обманама.

Руска академија наука је, као одговор на захтев руских власти да изнесу своје мишљење о Кјото протоколу, 2004. године дала прилично исцрпан сертификат (који је потписао тадашњи председник Руске академије наука Јуриј Осипов ). Ево кључних одредби одговора научника: 1) „ Кјото протокол нема научно оправдање“ ; 2) „ Протокол из Кјота није ефикасан у постизању крајњег циља Оквирне конвенције УН …”; 3) „ Ратификација Протокола у контексту снажне везе између емисије ЦО2 и економског раста заснованог на угљенику значи значајно правно ограничење стопе раста руског БДП-а .

Можемо се сетити интервјуа са дописним чланом РАН Андрејем Капицом (син познатог физичара Петра Капице ). Рекао је да се слаже са десетинама хиљада научника широм света да је Кјото протокол из 1997. године превара. Капица је напоменуо да овај протокол и „ трендови иза њега нису климатска катастрофа, већ стварна претња човечанству и тежак ударац његовој будућности “.

Прочитајте још:  НАТО као велики бизнис
А познати климатолог Џејмс Хансен отворено је назвао споразум “преварним”.

Према научницима, ефекат стаклене баште није чак ни хипотеза, већ чиста превара. Фредерик Зајц , бивши председник Америчке академије наука, годинама се борио против лажне теорије. 17.000 америчких научника потписало је колективну петицију против ове обмане. Као резултат тога, пропала је имплементација плана о „декарбонизацији” америчке привреде. Председник Доналд Трамп најавио је да ће зауставити деиндустријализацију Америке и почети да обнавља њену некадашњу индустријску моћ. Током кампање, Трамп је глобално загревање назвао обманом. Он је најавио повлачење из Париског споразума. Он је у телевизијском обраћању 1. јуна 2017. године изјавио: „Да бих испунио своју свету дужност да заштитим Сједињене Државе и америчке грађане, морам да се повучем из Париског климатског споразума . Истина, Џо Бајден је поново вратио Америку у овај споразум.

Међутим, научници у Сједињеним Државама и у другим земљама света не одустају. У августу 2022. године појавио се документ под називом Светска климатска декларација ( Ворлд Цлимате Децларатион ). Документ има поднаслов ” Не постоји климатска ванредна ситуација ” . _ Документ је настао на иницијативу групе која себе назива Глобал Цлимате Интеллигенце Гроуп. Под Декларацијом је 24. августа стајало 1107 потписа научника и специјалиста из многих земаља света. Документ је отворен за потписивање свим научницима који деле главне одредбе документа. Цитираћу неке одредбе Декларације.

Прочитајте још:  Светске централне банке спремају се за џиновску финансијску апокалипсу
Нема климатских ванредних ситуација. Наука о клими треба да буде мање политичка, а климатска политика треба да буде више научна. Научници морају бити отворени у погледу неизвесности и претеривања у својим предвиђањима глобалног загревања, док политичари морају непристрасно израчунати стварне трошкове као и уочене користи од своје политике.

Природни, али и антропогени фактори изазивају загревање. Геолошки архив показује да се клима на Земљи мења од када постоји планета, са природним хладним и топлим фазама. Мало ледено доба завршило се тек 1850. године. Стога није изненађујуће што сада доживљавамо период загревања.

Загревање се дешава много спорије него што се очекивало. Свет се загрејао знатно мање него што је предвидео ИПЦЦ ( Интерговернментал Панел он Цлимате Цханге. – В.К. ) на основу симулираног антропогеног утицаја. Јаз између стварног и симулираног света говори нам да смо далеко од разумевања климатских промена.

Прочитајте још:  Цене гаса у Европи расту на 60 посто!
Климатска политика се заснива на неадекватним моделима. Климатски модели имају много недостатака и нису баш веродостојни као инструменти политике. Не само да преувеличавају утицај гасова са ефектом стаклене баште, већ занемарују и чињеницу да је обогаћивање атмосфере ЦО 2 корисно… Постоје бројни докази да су мере за смањење емисије ЦО 2 штетне колико и скупе.

… Снажно се противимо штетној и нереалној политици нулте ЦО2 предложеној за 2050. Уместо ублажавања, идите на прилагођавање; адаптација функционише без обзира на разлоге…

Скрећем вам пажњу на научнике којих земаља су потписале Декларацију. Од 24. августа највећи број потписника био је из САД и Италије (по 168). Следиле су: Аустралија – 134, Холандија – 116, Француска – 94, Канада – 84, Велика Британија – 59, Немачка – 54. Неке земље су слабо заступљене. На пример, по четири потписа из земаља као што су Русија, Пољска, Португалија. Један потпис из Јужне Кореје. А Кина уопште није међу потписницима.

Као резултат санкционог рата колективног Запада против Русије, данас се на светском тржишту нагло погоршао дефицит традиционалних енергетских ресурса – нафте, природног гаса, угља и шкриљаца. Дошло је до астрономског раста цена ове сировине. Зелена енергија показује потпуну беспомоћност у покривању насталих енергетских дефицита. Уместо замене енергије засноване на угљенику зеленом енергијом, долази до преласка на оне врсте енергената који су у прошлом веку били жигосани као „прљави“ – угаљ, шкриљци, тресет, огрев. А на Западу нешто мрмљају о томе да је немогуће прекршити Париски климатски споразум. Ортодокси против глобалног загревања позивају на избор за спас климе, чак и ако морате да зауставите индустрију и да трпите хладноћу све време.

Прочитајте још:  Срби са Косова донели Видовданску декларацију: Желимо да живимо у миру, одговорићемо онима који хоће рат!
Дошло је време да се осуди Париски споразум о клими у текућем супротстављању глобализму. Русији то није потребно.

Валентин Катасонов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *