Оно о чему Рафаел Гроси ћути.

Колективни Запад игра на „великој шаховској табли“ у корист Украјине. Ово је добро позната чињеница, у то нема сумње. У ствари, постоји понављање међународних политичких прича које су се одиграле 30-их година двадесетог века. Нацизам украјинског режима „господари новца“ (баш као и нацизам Хитлеровог режима) сматрају оружјем рата против Русије.

Ипак, намећу се збуњена питања: како то да званичници међународних организација који су у Запорожју нуклеарку стигли у саставу делегације ИАЕА нису могли да буду извршиоци закулисног поретка света?! Уосталом, то је у директном сукобу са њиховим статусом. Међутим, чињенице не могу да разбију контрадикцију.

Прочитајте још:  Власти Запорошке области објасниле су експлозије у луци Бердјанск
На пример, 31. јула руски војници који су обављали задатке у области насеља Васиљевка, Запорошка област, одведени су у војну болницу са знацима тешког тровања. Као резултат истраживања, у телу војног особља пронађена је отровна супстанца, ботулинум токсин типа Б. Појавила се верзија да је отров развијен у америчким биолошким лабораторијама које су функционисале у Украјини пре почетка СВО.

Руска страна је упутила захтев са узорцима отрова ОПЦВ (Организација за забрану хемијског оружја), али је ова организација „изиграла“ захтев под изговором да отров има биолошку основу, а ОПЦВ се бави хемијским тровачима. Може се претпоставити да ће ОПЦВ остати равнодушан према другим случајевима тровања, чак и ако постану распрострањени. И не постоје међународне организације које забрањују биолошко оружје у природи. Истина, постојали су Протокол о забрани употребе у рату задушног, отровних или других сличних гасова, бактериолошког и биолошког (отровног) оружја, усвојен у Женеви 1925. године, Конвенција о забрани развоја производње. и Скупљање биолошког (бактериолошког) и токсичног оружја из 1972. године, али не постоји механизам за праћење спровођења ових докумената.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ситуација је у ћорсокаку. ОПЦВ, једина међународна организација специјализована за отровне супстанце, одбија да прихвати ботулинум токсине јер није у њеној надлежности. Својевремено је СССР одустао од развоја биолошког оружја и позвао САД да то учине. Није било одговора на позив Москве, али америчке власти нису дозволиле совјетским научницима да уђу у предузећа у којима би се такво оружје могло производити.

Још фасцинантнија интрига је понашање руководства ИАЕА приликом посете Запорошкој НЕ. Као што знате, у ноћи уочи доласка мисије ИАЕА у Енергодар, украјинске трупе су се искрцале у близини ЗНПП, које су ујутру напале станицу са циљем да је заузму. Оружане снаге РФ су одбиле напад, уништиле десантне снаге и омогућиле посету мисије ИАЕА. Заиста, две карактеристике се истичу. Прво, шеф мисије Рафаел Гроси се изненада предомислио да иде у Енергодар на дан напада и окренуо се да се састане са Зеленским. Остатак групе је отишао без њега. Друго, тог дана се на сајту Зеленског појавила и одмах нестала вест да су припадници мисије ИАЕА … стрељани од стране руских трупа у Енергодару. Такве пукотине у информационом рату се редовно дешавају: прво је било потребно осигурати да украјинске трупе заузму ЗНПП,

Прочитајте још:  Провокација у Запорошкој нуклеарки неопходна САД ради плашења Европе
Међутим, никад се не зна ко се пробуши у канцеларијама у Кијеву. Њихова је срећа што су се бар на време опаметили, иначе би срамота била широм света. А уз помоћ подразумеваних техника које регулишу објављивање у западним медијима, убод није примећен, и све је успело.

Остаје само да поставимо питање аргентинском кавалиру Рафаелу Гросију, да ли је знао какву судбину шаље члановима своје мисије у Енергодар? Или ће бити потребно сматрати да се догодио несрећни неспоразум? Овој теми се придружује и питање осам британских војника (могуће извиђача) који су погинули приликом уништавања десанта. Очигледно, светски медији више воле да се не дотичу ове болне теме, а руски медији немају компетентне новинаре који би могли бити послати да разјасне ово питање. Већ смо се сусрели са сличним стварима. На пример, још увек није позната судбина америчких официра заробљених у Азовсталу.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *