Мађарска неће моћи да снабдева земљу гасом без Русије

0
мађарска, мађарске

мађарска

Министарство спољних послова Мађарске саопштило је о немогућности снабдевања земље гасом без Русије. Они су истакли да то није знак политичке подршке, већ неопходна мера.

Прочитајте још:  Дугин пре годину дана пророчки написао: Оно што не убије мене – убија другога
Мађарска неће моћи да се обезбеди гасом без испорука плавог горива из Русије. Ово је изјавио мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, а цитирао је РИА НОВОСТИ.

Сијарто сматра да Мађарска купује гас од Русије не у знак политичке подршке, већ зато што је „ово реалност региона“. Земља још није у стању да транспортује гас „у ранцу или возом“, па се гасовод мора користити, рекао је министар спољних послова, истичући да је с обзиром на инфраструктуру и географију Мађарске немогуће задовољити потражњу без помоћи Москве. .

„Овде се ради о математици и физици, а не о идеологији, ако вам је потребно 8,5 милијарди кубних метара увозног гаса годишње, као нама, физички не можете да их обезбедите без руског гаса“, рекао је Сијарто.

Он сматра да други могући алтернативни извори гаса неће моћи да обезбеде Мађарској потребне количине залиха. Држава неће одбити руско плаво гориво, јер ће у супротном у неким кућама у Мађарској бити изгубљено грејање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *