Грчко министарство иностраних послова каже да Турска подрива кохезију НАТО-а

0
НАТО

НАТО

Министарство спољних послова Грчке саопштило је да турски званичници својим изјавама подривају кохезију НАТО-а и о томе ће бити обавештени савезници и партнери.

У извештају Министарства спољних послова „у вези са најновијим изјавама турских званичника” се наводи да Грчка неће следити Турску у свакодневним „нечувеним и прекораченим” понижавајућим изјавама и претњама.
“Одмах ћемо обавестити наше савезнике и партнере о садржају провокативних изјава последњих дана, како би било јасно ко подрива кохезију нашег савеза у посебно опасном периоду. Истовремено, наставићемо да делујемо, засновано на међународном праву и праву мора, као стуб стабилности и безбедности за цео регион“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Сергеј Шојгу: Руско министарство одбране почиње са масовном производњом хиперсоничних крстарећих ракета "циркон"
НАТО савезници Грчка и Турска више пута су се нашле на ивици оружаног сукоба због територијалних спорова.
Нова рунда напетости почела је 23. августа, када је, према турском министарству одбране, Грчка распоредила руске противваздушне системе С-300 на гађање турских Ф-16 током мисије НАТО-а. Грчка то пориче.
Последњих дана нагло је ескалирала реторика између две земље.

Турски председник Тајип Ердоган рекао је у суботу да Грчка прети Турској системима противваздушне одбране С-300 и да ће платити „велику цену“ ако „иде даље“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *