Србија и Црна Гора по први пут учествовале у “Диктату победе”

0

У целој Русији и Донбасу 3. септембра одржан је “Диктат победе” у организацији “Јединствене Русије”.

Међународна патриотска акција „Јединствене Русије“ „Диктат победе“ 2022. године  одржана је  по четврти пут.

Музеј победе на Поклонној брду у Москви постао је централна платформа. Савезни координатор партијског пројекта Историјско памћење , председник Комитета Државне думе за информациону политику Александар Кхинштејн , председник јавног савета партијског пројекта Сергеј Наришкин , председник Руског војно-историјског друштва, помоћник председника Руске Федерације Диктат ће започети Владимир Медински и члан Врховног савета Јединствене Русије, народни уметник Владимир Машков .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пензионер тужио ПИО фонд, добио преко 350.000 динара одштете: Прва пресуда због умањења пензија
Руско-српски хуманитарни центар Министарства за ванредне ситуације, Гарнизонски дом официра из Ростовске области, као и Волгоградске, Владимирске области и Луганска су се  путем видео-конференције повезали са централним сајтом. Народне републике први пут учествују у Диктату победе. У Доњецку је организовано на још неколико места.

Том приликом Сергеј Наришкин је рекао да је Русија и овог пута на страни истине.

„Победа у Другом светском рату омогућила је изградњу новог, јачег и стабилнијег светског поретка. Сигуран сам да ће неминовна елиминација хегемоније тоталитарних режима Запада учинити свет отворенијим, праведнијим и праведнијим. Дивимо се храброј генерацији победника, нашим очевима, дедовима и прадедовима, и поносни смо што смо њихови наследници“, рекао је Сергеј Наришкин.

Прочитајте још:  САД запретиле Русији: Подршка Мадуру неће остати некажњена
Заузврат, помоћник председника Владимир Медински изразио је наду да ће се сваке године акција одржавати на великом броју језика и више земаља. А чињеница одржавања „Диктата победе“ биће схваћена као дуг сећања према онима којима дугујемо живот.

„Пре само годину дана нисмо могли да замислимо, док смо одржавали Диктат победе, да ће се масовно рушити споменици ослободиоцима. Они нису могли да замисле овакав суманути ниво искривљавања и фалсификовања, брисања историје на нивоу државне политике у европским земљама и земљама које су им се придружиле, сматрајући себе европским. Недавно је наш председник, обраћајући се школарцима у Калињинграду, говорио о уџбеницима историје до којих смо наишли на ослобођеним територијама. Уџбеници у којима нема ни речи истине о Великом отаџбинском рату. И зато такве масовне едукативне манифестације као што је Победнички диктат омогућавају људима да говоре истину“, нагласио је Владимир Медински.

У телеконференцији са централном платформом акције учествовали су градови Русије, као и Србија и ЛНР. Заменик министра културе, омладине и спорта ЛНР Василиј Носков рекао је да се диктат у републици пише на 50 места. Један од њих ради у Музеју младе гарде у Краснодону.

„За нас је ова акција од посебног значаја. Пре тачно 80 година, септембра 1942. године, основана је антифашистичка подземна организација Млада гарда. Данас смо у музеју исте „Младе гарде“. Верујем да ће ова акција бити од посебног значаја за момке, а учешће у њој је ту. Ми, омладина Луганске Народне Републике, обећавамо да ћемо чувати историјско памћење и да нећемо дозволити да буде окаљано“, нагласио је он.

Организатори међународне акције „Диктат победе“ су „Јединствена Русија“, Руско историјско друштво, Руско војно историјско друштво уз помоћ великог броја државних, јавних организација и агенција за спровођење закона: Рособрнадзор, Россотрудничество, Министарство. просвете Русије, покрет „Добровољци победе“, Руски савез ветерана, Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова, Руска гарда, Министарство за ванредне ситуације итд.

Подсетимо, “Диктат победе” се одржава четврти пут а по први пут су и Србија и Црна Гора учествовале онлајн у овој манифестацији. По први пут су уз Русију били Подгорица, Суботица,Врање,Нови Сад, Крушевац итд.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *