Одбачена кривична пријава против Милорада Грчића јер је био “само” генерални директор

0
грчић

грчић(фото:Весна Лалић/Нова.рс)

У било којој иоле уређеној земљи због губитака које је направио Милорад Грчић пала би цела влада, у Србији он је ослобођен оптужби!

Бивши вршилац дужности директора Електропривреде Србије (ЕПС) Милорад Грчић неће одговарати због колапса у ЕПС-у, и одбачена је кривична пријава против њега, сазнаје лист Нова.

“У образложењу одлуке се наводи да се због несавесних радњи, које Министарство енергетике у својој пријави приписује Грчићу, већ воде поступци против његових потчињених службеника, као и да не постоје докази да је он био њихов саучесник – само генерални директор”, пише Нова.

Министарство рударства и енергетике, како је раније саопштено, поднело је кривичну пријаву против Грчића због сумње да је искоришћавањем службеног положаја и прекорачењем границе службеног овлашћења несавесно поступао у вршењу службе.

Kривна пријава поднета је и против још четири особе из ЕПС – Рударски басен Kолубара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Михајловић: Ако је пријава повучена – то није ни логично, ни праведно

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да то министарство није још увек добило информацију да је повучена кривична пријава против Милорада Грчића.

“Нисмо видели званичан одговор, видели смо то по новинама али знате шта, можда је та одлука по неком праву али никако није ни по здравој логици ни по правди”, рекла је она за телевизију Прва.

Михајловић је подсетила да је ресорно министарство предало Тужилаштву за организовани криминал ту кривичну пријаву зато што Грчића, како је казала, “сматрамо, као генералног директора, врло одговорним за ситуацију која се дешавала у ЕПС-у свих ових година”.

Прочитајте још:  Пријем тзв. Косова није на дневном реду у Савету Европе, али то не значи да неће бити

“Он је био прво директор рударског копа, па је онда био генерални дриектор ЕПС-а и ми данас плаћамо ове милијарде, верујте, једним делом због јако лошег управљања ЕПС-ом и то не каже Зорана, то каже Фискални савет, то кажу сви сада”, рекла је она.

Васељенска / Бета / Нова

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *