ПЕРИШИЋ: Руси немају губитке, украјински су огромни! Руска помоћ зависи од српског захтева!

0

Срђан Перишић

То што се не граничимо са Русијом није никакав проблем за Русе. Они Србији увек могу послати војну помоћ ако постоји српски захтев, рекао је професор геополитике доктор Срђан Перишић приликом гостовања у емисији реч продукције Хелмкаст.

– Они имају начина. Није ни Сирија граничила са Русијом, али су дошли са огромном војном силом и одбранили Сирију. Према мојим информацијама, уколико би тај српски захтев постојао, Руси имају начина како би војно дошли и у Србију и у Републику Српску – констатовао је Перишић.

Он је тиме одговорио на питање може ли нам Русија и војно помоћи да поваратимо Косово и Метохију, иако смо окружено НАТО и ЕУ земљама, мада је казао да најпре ми морамо бити активни учесник тог рата.

– Не можемо да чекамо руски поклон којим ћемо ми Срби бити ослобођени од западне идеологије, политике и притисака. Ми морамо активно да будемо присутни, и јесмо на неки начин присутни, управо овим литијама. То јесте облик отпора. Ми смо тиме на страни Русије. Али било би најбоље и када би власт била на страни ове руске борбе. Не можемо чекати да нам неко КиМ ослободи, макар и Руси – казао је он, па додао:

– Руска помоћ на Балкану не зависи од руске жеље, већ од српског захтева. Тог српског захтева још увек нема. Нема га деценијама. Можда и читав век. То је наш проблем. Тај захтев мора да дође од српске елите, јер она влада. Сигурно да народ то жели, али елите се питају и доносе одлуке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Градски урбанисити у Новом Саду дали зелено светло за изградњу пројекта колоквијално названог "Нови Сад на води"

Говорећи о посети Доњецку и затвору који су Украјинци бомбардовали убивши десетине својих заробљених бораца и ранили такође велики број, казао је да су осим Срба у делегацији били Французи, Италијани, један Немац, Кинези, Сиријци и Никарагванци, као и амерички глумац и продуцент Стивен Сигал.

Он је рекао да је гађање затовра био заједнички злочин Кијева и Вашингтона.

– Американци су дали ракете Химарс, дају податке за навођење, а и нема много Украјинаца који су оспособљени да управљају тим ракетним системима – образложио је он зашто је САД уврстио у одговорне за овај злочин.

Како је рекао, делегација је разговарала са четворицом заробљеника, који имају 20 до 22 године.

– Они су веома млади и они немају појма шта се дешава! Они су сви из централног и источног дела бивше Украјине, из Дњепропетровска, Харковска, Запорожја, и сви имају руска имена и презимена и сви говоре руски. Они су рекли да су свесни да су погођени од њихових команданата кијевског режима, али не могу да објасне зашто. Кад смо их питали који им је матерњи језик, они су рекли руски. А шта сте по националном опредељењу, они су рекли Украјинци, и то чврсто. Нису могли да објасне како говоре руски, а Украјинци су. Зашто? Па пазите, они су млади, а 2014. године када је Украјина престала да постоји и срушен политички и правни систем, тада су имали 12 или 14 година, тих година почиње укидање историје у школама у Украјини као предмета – открио је Перишић.

Према његовим речима, прво су прогласили историју за изборни предмет, а касније је и потпуно укинули.

Прочитајте још:  Гајдукевич: НАТО агресија на Југославију је еклатантан злочин који је довео до нестабилности у свету

– И од ове четворице, најстарији је знао да је постојао Совјетски савез и Царска Русија, а ова тројица немају представе да је постојала Царска Русија, да је постојао Совјетски Савез и да је Украјина била уопште у саставу СССР-а – навео је саговорник Хелмкаста шокантне податке.

Он је закључио да је Кијев кренуо у екстремну и невиђену индоктринацију младог становништва, бришући им памћење.

– Осим језика, све им је исечено. И створио је један млади свет који ратује у суштини за Американце – рекао је он.

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *