Британска полиција спрема се за “кршење јавног реда” узроковано кризом трошкова живота

0
хришћани

(фото:Наука и култура)

Полиција у Великој Британији се припрема за распрострањени „слом јавног реда” узрокован кризом трошкова живота ако нова премијерка Лиз Трус не одобри довољно велику помоћ владе.

Након великог скока следећег месеца, рачуни за енергију би требало да порасту на око 6.522 фунти годишње до следећег априла, ниво који прети да гурне трећину земље у сиромаштво.

Документ о националној стратегији који је процурио до Тајмса открива да се шефови полиције плаше да „економска превирања и финансијска нестабилност“ имају „потенцијал да доведу до повећања одређених врста криминала“.

Очекује се да ће крађе, провале и крађе возила, као и онлајн преваре и уцене расти док људи очајнички покушавају да споје крај с крајем, а криминални опортунисти такође желе да оправдају своје поступке.

Пошто је већ примећен пораст неких прекршаја, Савет шефова националне полиције упозорава да је „сложенији и непредвидиви ризик шанса за веће грађанске немире, као одговор на продужени и болни економски притисак“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Један посланик кога је обавестила локална полиција рекао је да ако нова премијерка, за коју је готово извесно да је Лиз Трус, не уведе довољно велику помоћ владе, то би „гурнуло више људи ка злочину и довело до јавних немира“.

„Ако подршка не испуни очекивања, очекивали би сличне сцене из 2011. године“, рекао је посланик, мислећи на немире у Лондону који су се проширили и на друге делове земље.

„Виши официр у једној јединици на северу Енглеске рекао је локалном посланику да се без значајне интервенције владе плаше повратка у усијано стање које је довело до нереда у Лондону 2011. године“, наводи се у чланку.

Прочитајте још:  У Лондону и даље несташица горива

Са више од милион људи који обећавају да ће престати да плаћају своје рачуне за енергију, постоји и бојазан да би се велики број људи одвезао са бензинских станица без плаћања.

Емили Спарел, полицијски комесар за криминал, чак је сугерисала да људи који краду млеко, храну или пелене за своју децу неће бити кривично гоњени, приступ који није функционисао тако добро у великим америчким градовима на источној и западној обали .

У међувремену, влада се такође припрема за пад рада телефонских линија и компјутерских система због нестанка струје. Одржана је вежба под називом „Племенита бреза“ која је била усредсређена на одржавање Вајтхола у функцији током широко распрострањеног квара на електричној мрежи.

Eнергетски руководиоци у Великој Британији упозорили су владу да се земља суочава са могућношћу масовних грађанских немира због тога што људи ове зиме неће моћи да приуште своје рачуне за грејање и струју.

Једна висока фигура у индустрији рекла је да када људи „схвате колико ће ово бити лоше“, могли би да свој бес излију на улице у облику насилних демонстрација.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *