Русија зарађује од енергената више него што је кошта рат у Украјини

1

Русија зарађује више продајом енергената него што је кошта рат у Украјини, закључак је анализе Центра за истраживање о енергији и чистом ваздуху (ЦРЕА).

Организација, са седиштем у Финској, наводи да су приходи од извоза енергената (нафте, гаса и угља) у првих шест месеци рата у Украјини већи од трошкова рата.

Приходи које је Русија остварила у том периоду износе око 158 милијарди евра, а, према проценама, до сада је рат Русију кошта 100 милијарди евра, пренео је Танјуг.

ЦРЕА је обухватила анализу извоза нафте, гаса и угља од 24. фебруара до 24. августа, при чему су коришћени подаци речног и морског саобраћаја и гасовода.

Према тим подацима, ЕУ је са 85 милијарди евра највеће извозно тржиште Русије, а затим следи Кина са 35 милијарди евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Унутар ЕУ је Немачка са увозом енергената из Русије у вредности од 19 милијарди евра на првом месту, а одмах иза Кине други је највећи увозник фосилних енергената из Русије.

И поред смањених количина извоза, Русија и даље остварује рекордне приходе од продаје фосилних енергената, наглашава аналитичар ЦРЕА Лаури Миливирта.

„Да би се борили против тога владе морају повећати царине и увести ограничења за увоз из Русије, те спровести мере штедње”, рекао је он.

Истакао је да пре свега потрошња нафте и гаса мора бити смањена.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија зарађује од енергената више него што је кошта рат у Украјини

  1. Зашто се украинци не окрену против зеленског кад виде да их он гура за топовско месо .контра удар на власти и склонити запдне власти тј. фигуре постављене од нато и уса!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *