Србија у улози транзитне земље за гас из Азербејџана

0
србијагас, гас

србијагас(фото:НСПМ)

Србија преговара са Азербејџаном о превременом потписивању уговора о снабдевању гасом. Ово је изјавила потпредседница Владе, министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић у интервјуу агенцији Тренд, објављеном данас, 6. септембра.

Прочитајте још:  Патријарх Порфирије: Закон о родној равноправности – велика опасност за младе у Србији
Према њеним речима, са почетком оружаног сукоба у Украјини порастао је значај Јужног гасног коридора за енергетску безбедност Европе.

„И пре актуелне кризе било је јасно да је Јужни гасни коридор од великог значаја, али, нажалост, није искоришћена прилика да се изгради неопходна инфраструктура за транспорт гаса из Азербејџана и каспијског региона. Азербејџански гас је важан фактор у обезбеђивању диверсификације извора снабдевања гасом у нашем региону. – рекао је потпредседник Владе Србије.

Михаиловић је навела да изградњом планираних интерконектора са суседним земљама Србија може бити не само потрошач гаса из каспијског региона, већ и транзитна земља која ће даље транспортовати плаво гориво у друге државе у региону.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *