ФСБ је ухапсио више од 90 илегалних оружара у 40 региона Русије

0

ФСБ (Фото: ТАСС/Донат Сорокин)

ФСБ је заједно са Министарством унутрашњих послова и Руском гардом привео више од 90 подземних оружара. Ово је саопштено у среду, 7. септембра, у Центру за односе са јавношћу (ЦСО) ФСБ.

„У 40 региона земље сузбијена је криминална активност више од 90 лица која су учествовала у обнављању борбених својстава цивилног оружја у тајним радионицама и њиховој продаји“, наводи се у саопштењу.

Из нелегалног промета одузето је 349 комада ватреног оружја домаће и стране производње, више од 41 кг експлозива (барут, ТНТ), преко 46.800 метака, главних делова и компоненти ватреног оружја.

ФСБ је напоменуо да је обустављена активност 35 тајних радионица за модернизацију наоружања и производњу муниције. Специјална операција је изведена у јулу-августу 2022. године.

„Наставља се рад на откривању и сузбијању незаконитих радњи у вези са нелегалном производњом, прерадом и продајом оружја за уништење“, закључили су у ресору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

21. јуна постало је познато да је ФСБ, заједно са Министарством унутрашњих послова и Руском гардом, привела 116 подземних оружара у 38 региона Русије. Заплењено је укупно 383 комада ватреног оружја домаће и стране производње, а затворене су 43 тајне радионице за модернизацију наоружања и производњу муниције.

19. априла је саопштено да је ФСБ Руске Федерације запленио 560 пиштоља и митраљеза од подземних оружара у 33 субјекта федерације. У тајним радионицама вршене су преправке и модернизација старог оружја, као и производња муниције са накнадним пласманом производа. Међу заплењеним оружјем били су стари узорци Великог отаџбинског и грађанског рата (Максим, МГ-42, митраљези Браунинг, ТТ пиштољи, СКС карабини).

Прочитајте још:  У састав Русије улази не само Мелитопољ него и Запорожје

Раније, 26. фебруара, такође је објављено да су на територији Лењинградске области службеници Министарства унутрашњих послова Руске Федерације привели четворицу осумњичених за илегалну трговину оружјем . Више од 100 јединица заплењено је из места боравка заточеника, укључујући митраљезе, пушке, митраљезе и сачмарице.

Известија / Превод: Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *