ФСБ је ухапсио више од 90 илегалних оружара у 40 региона Русије

0

ФСБ (Фото: ТАСС/Донат Сорокин)

ФСБ је заједно са Министарством унутрашњих послова и Руском гардом привео више од 90 подземних оружара. Ово је саопштено у среду, 7. септембра, у Центру за односе са јавношћу (ЦСО) ФСБ.

„У 40 региона земље сузбијена је криминална активност више од 90 лица која су учествовала у обнављању борбених својстава цивилног оружја у тајним радионицама и њиховој продаји“, наводи се у саопштењу.

Из нелегалног промета одузето је 349 комада ватреног оружја домаће и стране производње, више од 41 кг експлозива (барут, ТНТ), преко 46.800 метака, главних делова и компоненти ватреног оружја.

ФСБ је напоменуо да је обустављена активност 35 тајних радионица за модернизацију наоружања и производњу муниције. Специјална операција је изведена у јулу-августу 2022. године.

„Наставља се рад на откривању и сузбијању незаконитих радњи у вези са нелегалном производњом, прерадом и продајом оружја за уништење“, закључили су у ресору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

21. јуна постало је познато да је ФСБ, заједно са Министарством унутрашњих послова и Руском гардом, привела 116 подземних оружара у 38 региона Русије. Заплењено је укупно 383 комада ватреног оружја домаће и стране производње, а затворене су 43 тајне радионице за модернизацију наоружања и производњу муниције.

19. априла је саопштено да је ФСБ Руске Федерације запленио 560 пиштоља и митраљеза од подземних оружара у 33 субјекта федерације. У тајним радионицама вршене су преправке и модернизација старог оружја, као и производња муниције са накнадним пласманом производа. Међу заплењеним оружјем били су стари узорци Великог отаџбинског и грађанског рата (Максим, МГ-42, митраљези Браунинг, ТТ пиштољи, СКС карабини).

Прочитајте још:  Грчка на узици, или како се користи против Русије

Раније, 26. фебруара, такође је објављено да су на територији Лењинградске области службеници Министарства унутрашњих послова Руске Федерације привели четворицу осумњичених за илегалну трговину оружјем . Више од 100 јединица заплењено је из места боравка заточеника, укључујући митраљезе, пушке, митраљезе и сачмарице.

Известија / Превод: Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *