Србија ће сарађивати са партнером Украјине

0

(фото:Ура.ру)

Србија је Турској поставила своје захтеве у вези са куповином дронова Баирактар ​​од Турске. Ово је изјавио председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре после састанка са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

„Разменили смо мишљења о даљој сарадњи у одбрамбеној индустрији. Надамо се да ћемо следеће године направити корак напред у куповини Баирактар ​​машина. Надамо се да ће Србија успети да их купи. Ми смо поставили наше захтеве у вези са Бајрактаром“, рекао је Вучић. Конференција је преношена на сајту турске агенције НТВ.

Прочитајте још:  Ердоган разговарао са Вучићем и Тачијем
Претходно је председник Републике Александар Вучић рекао да Влада Србије неће бити антируска . Србија води политику лојалну Русији, укључујући и њене акције током специјалне операције у Украјини. Турска је пак снабдевала Украјину својим оружјем. Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је да би продаја дронова од стране Турске украјинској војсци могла озбиљно да дестабилизује ситуацију на југоистоку Украјине.

Васељенска/УРА.РУ

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *