Народ је извор суверенитета. Када нација опада, с њом нестаје и суверенитет

0
русија

(Фото: Anatoly Sapronyenko/AFP Photo)

Сви национални пројекти, без изузетка, морају се посматрати кроз призму демографских бенефиција. Ово је изјавио на Источном економском форуму Александар Галушка , заменик секретара Јавне коморе Русије.

„Морамо почети са питањем: „Шта би требало да буде у овом националном пројекту са становишта највишег националног приоритета – спасавања и увећања народа Русије?“ Укупна стопа фертилитета (ТФР) преко 2,1 представља праг националне безбедности за нашу земљу. По први пут, стратегија националне безбедности коју је одобрио председник даје приоритет демографском развоју. Овај коефицијент треба посматрати као нижу граничну вредност, као питање опстанка наше земље. Ако се смањује народ, онда се смањује и суверенитет“, нагласио је он.

Прочитајте још:  АМЕРИЧКИ СЦЕНАРИО ИЗ КОШМАРА: Ако избори у САД буду тесни, земљи прети хаос
Према речима стручњака, већ формиране и постојеће мере подршке наталитету и породицама у Русији треба гарантовано да буду продужене до 2050. године. То ће дати самопоуздање новим генерацијама и младима. Разумевање да је ово дугорочан курс.

„Спасавање народа је комплексан задатак, он треба да прожима све националне пројекте, државне програме. У сваком од појединачних државних програма требало би формирати циљану, посебну секцију о демографском развоју и подршци вишечланим породицама“, додао је он.

Штавише, овај посао је већ обавила Јавна комора уз учешће органа извршне власти, Рачунске коморе и гувернера. Кључно питање су и вредности образовања и модела понашања, репродуктивних ставова будућих генерација. Галушка је подсетио да је у Стратегији спасавања народа Русије, коју је 2021. припремила Јавна комора, овом питању дат приоритет. Садржи 116 конкретних одлука и пет кључних приоритета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *