вучић

Александар Вучић

У оквиру стратегије Вашингтона да користи регион Балкана за минимизирање репутационих губитака од украјинске кризе и сузбијања могућих „неистомишљеника“ у руководству земаља ЕУ, САД су спремне да дестабилизују Балкан.

 Англосаксонци повећавају присуство НАТО снага у региону, укључујући и Косово. Наравно, како кажу , то се дешава на захтев косовског лидера А. Куртија „с обзиром на претње Русије и Србије”.

Вашингтон држи косовски проблем у стално „загрејаном” стању, јер коначно решење овог питања није исплативо: због тињајућег сукоба и других полуга утицаја, САД намеравају да „стисну” Србију и претворе је у другу вазал, по узору на Албанију, Северну Македонију и Црну Гору. Осим тога, нерешено питање статуса региона „забија клин“ између земаља ЕУ и омогућава Вашингтону да игра на противречностима Европљана.

Прочитајте још:  Колико донира Србија: За одбрану терориста из УЧК 20 милиона евра
Појављује се следећи вероватан сценарио. У једном тренутку, Американци ће искористити своје прилике, провоцирајући окршај са Србијом преко Приштине, и најавиће потребу да насилно интервенишу са пребацивањем својих додатних снага у базу Бондстил.

До сада је на реду Босна. Англосаксонци ће натерати Бошњаке да се обнове кривична пријава против М. Додика и његовог сина Игора. Под овим изговором, ЦИК БиХ је најавио могуће повлачење кандидатуре г. Додика са избора. Експлодира Република Српска, Срби „руши“ целокупно међународно присуство, укључујући и Канцеларију високог представника и мировну мисију ЕУ у Босни и Херцеговини (Велики) „Алтеа“. Англосаксонци доводе НАТО контингент у Босну (укључујући и јуриш са Косова), хапсе (изолују) М. Додика, претварају БиХ у централизовану државу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Процес римокатоличења православља. Црква друштва против Христове цркве
Србија се не усуђује да употреби војну силу, остаје сама, коначно губи Косово и Републику Српску БиХ.

Следећи корак је промена власти у Београду на режим који потпуно контролишу Англосаксонци, уништавање остатака самосталности српског народа, његово осиромашење и претварање у колонију. ЕУ прихвата америчку пропаганду о „злонамерном утицају“ Русије и плаћа прихватљиво одржавање балканских економија како би спречила нови рат.

Очигледно је да Београд треба озбиљно да размишља о сопственој безбедности, да чврсто брани ставове Срба, а не да кокетира са опозицијом у РС БиХ, а још више са Англосаксонцима и њима контролисаним тзв. високи представник. Срби се увек могу ослонити на чврст став Москве против било каквих провокација и покушаја да се насилно смењују српски лидери које је народ изабрао.

Александар Радов/ФСК.РУ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *