Чешки фармери се припремају за протесте

0

У Чешкој, представници пољопривредне индустрије, која је значајно погођена растућим трошковима производње, као и климатском политиком ЕУ, спремају се да одрже масовне протесте следеће недеље, преноси РИА Новости .

Протести ће бити одржани 15. септембра, када ће у Прагу бити одржан састанак шефова пољопривредних ресора држава ЕУ. Организатори акције су Удружење пољопривредника Чешке и Аграрна комора.
Напомиње се да ће протести бити одржани не само у главном граду земље, већ и у регионима. Пољопривредници планирају да на пољопривредним машинама изађу на улице градова.

Према речима шефа Аграрне коморе Јана Долежала, ситуација у чешком пољопривредном сектору се погоршава због повећаних трошкова производње, климатске агенде ЕУ и нове политике субвенција у земљи. Долежал је напоменуо да чешки фармери намеравају да гласно прогласе проблеме у индустрији не само чешким властима, већ и представницима Европске уније.

Прочитајте још:  Напад на ракетну крстарицу "Москва" само је предзнак промене војне ситуације у региону
У Чешкој је 3. септембра већ одржан масовни протестни скуп који је окупио око 70 хиљада људи. Њени учесници су тражили да се заустави раст цена, а руководство земље да поднесе оставку. Демонстранти су такође позвали владу да започне преговоре са Русијом о испоруци природног гаса

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *