Одбијена жалба содомита, они прете да ће шетати

1
англиканци

(фото:Телеграм)

Полиција је одбила жалбу коју су организатори Европрајда у Београду у уторак поднели поводом забране предложене руте за шетњу у оквиру Европрајда која је планирана за суботу, 17. септембар.

– Нисмо изненађени оваквом одлуком полиције, али ово је само још један разлог у низу због ког кажем да ћемо у суботу, 17. септембра у 17 сати шетати за своја основна људска права. Шетаћемо за љубав, слободу и солидарност. Следећи корак који нас очекује јесте да ћемо се на ову одлуку полиције жалити Управном суду, који има законску обавезу да одлучи о нашој жалби пре одржавања шетње – рекао је координатор Европрајда Горан Милетић.

Прочитајте још:  Весић: Они који су за скраћење радног времена ресторана – нека обезбеде плате запосленима
Милетић је подсетио и да већ постоје четири пресуде Уставног суда Србије које јасно кажу да је забрана Прајда противуставна.

– Такође, слична је и пракса Европског суда за људска права која налаже да држава нема право да Прајд забрани из безбедносних разлога, већ је дужна да обезбеди довољан број полицајаца и окупљенима гарантује безбедност. Због свега овога и кратких рокова, очекујемо да Управни суд донесе одлуку у року од 24 сата од пријема наше тужбе – наглашава Милетић.

Директно.рс

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Одбијена жалба содомита, они прете да ће шетати

  1. За овај непотребни проблем су одговорне наше власти које су, без консултовања са народом, конкурисале и “добиле организацију” догађаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *