Чечени регрутују милитанте за Украјину на Косову

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Од 1999. године над српским становништвом на Косову се води перманентни терор.

Ово је у обраћању нацији изјавио председник Србије Александар Вучић после разговора у Бриселу са премијером самопроглашене републике Аљбином Куртијем.

Од 1999. године над српским становништвом на Косову се води перманентни терор. О овоме у...

„Од 1999. године, када су Кумановским споразумом и резолуцијом УН 1244 снаге безбедности Србије и СРЈ протеране са Косова, над српским становништвом се води перманентни терор. То је довело до прогона више од 210.000 људи којима су покрадени станови и куће, многи од њих убијени и куће порушене“, рекао је Вучић.

Према речима српског лидера, данас је на снази Резолуција 1244, да је нико није отказао и не може да укине, јер је то документ УН.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Објашњење зашто Србија стреми ка ЕУ која јој уводи санкције
У овом документу се јасно каже да земље УН изражавају своју приврженост територијалном интегритету и суверенитету СРЈ и других земаља у региону, узимајући у обзир захтев за значајном аутономијом и самоуправом на Косову, као и констатацију да ће одређени број српског војног и полицијског особља може бити враћен на ивицу.

„Упркос свему томе, пошто је у резолуцији наведено да коначан статус одређују УН, а не земље петорице, напоменули су да су „стандарди важнији од статуса“. Какве су то норме показали 17. марта 2004. године када су прогонили наш народ. На основу њих су вероватно у западном свету одлучили да су стандарди испуњени и да им се може дозволити да прогласе независност“, нагласио је председник.

Према његовим речима, из Бриселског споразума Албанци су спремни да раде само оно што им је од користи, за шта су добили зелено светло од САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије. Али притом никада неће испунити главну обавезу, а то је стварање Заједнице српских општина.

„Немамо куда, сатерани смо у ћошак по питању Косова и Метохије, а наша кључна порука данас нашем становништву у региону била је, без обзира на све… И без обзира на све, неће бити колона избеглице, ми ћемо задржати наше људе на Косову. Ако НАТО то не жели, онда ће снаге Кфора моћи да учествују у овом прогону заједно са Албанцима, али се надам да до тога неће доћи“, рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је последњих дана међу становницима севера Косова и Метохије завладао страх после свих претњи албанског руководства. Председник Србије је у сусрету са представницима Срба у региону истакао да Албанци следе два циља: укидање свега што је везано за српску државу и коначно протеривање српског становништва.

Прочитајте још:  САД и НАТО донирају Украјини 17.000 комада противтенковског оружја за недељу дана
Председник Србије је изнео и предлог од шест тачака који му је делегација Приштине представила у Бриселу. То укључује захтев за узајамно признавање и ревизију СЦМ уговора.

„Тешко ћете ме убедити да делују потпуно самостално и да немају ничију подршку. Пред нама је тежак период и важно је да смо суштински јединствени, да водимо рачуна о Србији и да изађемо из свега овога“, рекао је председник.

Поред тога, српски лидер је приметио да су на северу Косова и Метохије интензивиране све врсте обавештајних активности.

„На време смо обавестили особе које се налазе на листи за ликвидацију од стране приштинског режима, коју су одобриле неке спољне службе. На неким лицима смо приметили чудне покрете. Група Черкеза и Чечена била је на северу Косова и Метохије са два циља, од којих је један био надзор на северу и додатно регрутовање Албанаца за сукоб у Украјини“, истакао је шеф државе.

Према његовим речима, реч је о особама које се доводе у везу са противницима чеченског лидера Рамзана Кадирова.

Прочитајте још:  До 14 сати излазност 14,99 одсто, два бирачка места затворена
Они су се 3. августа у месту Зубин Поток састали са једним турским држављанином, а на северу су проверили спремност Срба да се одупру властима у Приштини. То је учињено да би се неутралисале оружане групе Срба.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *