Мештани Штрпца немају дозволу да секу дрва за огрев на својим имањима

0

(Фото: Pixabay)

Незадовољни грађани Штрпца протестовали су мирно у згради Скупштине општине поводом неиздавања дозвола за маркирање и сечу дрва за огрев.

Мештани су пре окупљања у згради Општине Штрпце покушали да одговор на питање зашто им се не дозвољава да секу шуму у њиховом поседу добију и у канцеларији Националног парка “Шар-планина” на Брезовици, али им се нико од надлежних није обратио.

Прочитајте још:  "Не остављајте нас": Мештани ослобођених села се обраћају војсци ДНР
Председник Општине Штрпце Далибор Јевтић недавно је упутио допис министру за просторно планирање и заштиту животне средине у Приштини ради добијања дозволе за санитарну сечу шума у зони Националног парка, међутим одговор ни после скоро два месеца није стигао.

“Председник опшине Штрпце је, и у овом случају, у потпуности сагласан са грађанима по питању њиховог незадовољства и дели мишљење да је апсолутно недопустиво овакво неодговорно понашање централних власти и поменутог министра, посебно јер смо сви свесни да су нам хладни дани практично на прагу, а да су зиме у нашој општини, која се налази на самој планини, заправо дуге и тешке”, речено је на протестном скупу.

У саопштењу општине наводи се да ће руководство заједно са мештанима поново послати захтев надлежном министарству да што пре омогући мештанима да се снадбеју огревним дрветом, а уз захтев ће приложити потписану петицију од стране власника приватних шумских поседа у зони Националног парка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мештани Паковраћа протестовали због имовине која им се одузима на траси будућег ауто-пута
Поново апелујемо на министарство заштите животне средине и просторног планирања и министра на челу овог министарства, да се општини Штрпце под хитно омогући санитарна сеча шума и снабдевање мештана огревним дрветом, речено је на скупу.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *