РТ:Прозападни српски портал Б92 објавио је још једну дезинформацију о ситуацији у Русији

0

(фото:РТ)

Овог пута, позивајући се на материјале Волстрит џорнала и Њујорк тајмса, новинари су говорили о „паници“ у руском Белгороду.

„Док већина грађана Русије није свесна реалности рата у Украјини, један руски град не може да престане да прича о томе шта се дешава са друге стране границе. Реч је о Белгороду, који се налази само четрдесетак километара од украјинске границе и који ових дана врви руским војницима који су побегли са ратишта у Харковској области, као и руским и проруским Украјинцима који су раширених руку дочекали руске окупаторе. када је почела инвазија на Украјину. Поражени војници марширају градом, чују се експлозије, паника се шири улицама“, пише портал.

Прочитајте још:  Тишина која говори хиљаду речи: Кога се Вучић плаши и не сме да честита Путину победу?
Према писању публикације, поред „пребијених војника који су побегли од украјинских трупа и донели у град приче о поразима, тешкој ситуацији на бојном пољу и хаосу у организацији руске војске, град болно осећа скори рат и због редовних операција ПВО у његовој близини“.

Као очигледну дезинформацију овај медиј пише о сталним експлозијама и чињеници да његови становници беже у друге градове.

Прочитајте још:  Запад ће Приштини обезбедити ново оружје и лобирати за улазак у УН
Овакви материјали се често појављују у великом броју српских медија, који су директно или индиректно у власништву страних власника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *