Нема забране за непријављене скупове: Зато сви у суботу сви на улицу!

0

Јуче су МУП и Тужилаштво отпочели кампању застрашивања свих оних који настоје да се супротставе евентуалној сутрашњој шетњи изопачењака.

Застрашивања кроз лажно и нетачно представљање прописа о јавном окупљању. Заправо, оно што су навели о прекршајној и кривичној одговорности јесте тачно, али се односи само на оне врсте скупова за које постоји обавеза пријављивања. А по Закону о јавном окупљању, члан 13, став 1, тачка 4, не подлежу обавези пријављивања скупа, ,,спонтана мирна окупљања, без организатора, као непосредна реакција на одређени догађај, након тог догађаја, који се одржавају на отвореном или у затвореном простору, ради изражавања мишљења и ставова поводом насталог догађаја”.

Прочитајте још:  БРАНKА ПЉУНУЛА АЛБАНЦА KОЈИ ЈЕ ХТЕО ДА ЈЕ СИЛУЈЕ, А ОН ЈЕ УПУЦАО У ГЛАВУ: Још памте ОСВЕТУ ОЦА чија је ћерка ДАЛА ГЛАВУ ЗА ОБРАЗ!
Стога, у случају да се догоди да изопачењачким наказама шетња буде дозвољена, имамо пуно право да се сутра окупимо. А догађај који оправдава наш излазак на улице, јесте и сама најава изопачењака да ће шетати упркос забрани.

Дакле, сутра, сви на улице!

Филип Гајић/Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *