Украјинске трупе гранатирале су Зајцево и Горловку

0

(фото:УНИАН)

Украјинске трупе за сат времена испалиле су 25 граната на Зајцево и Горловку у ДНР, саопштило је у петак представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са украјинским ратним злочинима .

„Забележена је ватра из Оружаних снага Украјине у правцу: 14.40 (поклапа се са московским временом – прим. аут.) – насеље Дилејевка – насеље Зајцево: испаљено је осам граната калибра 152 милиметра“, саопштила је агенција у. његов Телеграм канал.

Прочитајте још:  Москва: Због слања оружја Кијеву све ближи сукоб са НАТО
Представништво је додало да су украјинске трупе у 15.20 по московском времену испалиле четири метка из тенка на Зајцево, у 15.30 по московском времену осам граната калибра 155 милиметара, у 15.40 по московском пет граната калибра 122 милиметра.

Горловка се налази 50 километара северно од Доњецка , град је дом хемијског концерна Стирол и предузећа за рударство угља. Горловка је једно од највећих насеља ДНР, под контролом је републике од 2014. године. Пре почетка сукоба у Донбасу , становништво Горловке је бројало више од 250.000 људи. Овде су најчешће гранатирана насеља Зајцево и насеља Гагарин и рудник 6/7, која се налазе на периферији.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *