Бурни четвртак увече: Од политике до Марије!

0
туча

(Фото:: Пиксибај)

Четвртак вече постаје политичка жила куцавица Црне Горе. Пар емисија на „Вијестима“, РТЦГ-у и по неком порталу открије нам егзистенцијалну драму коју проживљавамо већ деценијама. Као никада у четвртак вече нам постане јасно да нам спаса нема, али да пропасти нећемо!

Тако је било и синоћ. Након одслушаног „Начисто“ постане ти кристално чисто да је потребно Божје чудо, па да се лидери странака парламентарне већине о било чему договоре. Ко зна да ли би, да којим случајем у скупштинске салоне ових дана сиђе Христ и 12 апостола могао шта ту да помогне. И они не би Дритана убиједили да је два плус два четири, а не 44, ни они не би могли Алекси да објасне да је суштина живота, па и политичког, праштање и да не треба баш све да осталима набијају на нос! Можда би њихов благослов добио Андрија, који једини шири оптимизам да до договора политичких рогова у врећи може и мора доћи! Гарант да би то друштво са онога свинета брзо напустили скупштински бијели салон и отишли да се овамо никада више не врате!

У „Начисто“ је синоћ метафорички речено да смо начисто најебали – барем што се договора лидера странака парламентарне већине тиче! Колико ту само има омразе, тобожње пажње, а заправо непажње и жеље да се раскринка саговорник и остали убиједе да је само једна страна у праву, а да сви остали криво мисле! Демократе и њихов Драган Краповић синоћ су све нас начисто увјерили да са њима посла нема – они су толико убијеђени да су у праву и да су само они једино у праву, па се ту више нема шта разговарати. Краповић, каже, упозоравао је прије пола године, па прије пет, па четири, па три мјесеца да од Дритана нема ништа, али нико их није слушао! Па шта ћемо сад? Да Алекси и Краповићу објесимо о врат медаље части и мегапоштења, да им пошаљено дипломе да су политичке лучоноше и да ћемо их вјечно памтити као пророке без мане и страха! Дај, Краповићу, заборави нешто и крени даље. Тако је и у животу, па што не би било и у политици!

О УРИ је тешко нешто паметно и пристојно рећи. Хоће пола владе, па да хљеба неће јест! Хоће да контролишу и подземне путеве глиста и мрава и да се и тамо питају гдје ће да поставе семафоре и лежеће полицајце. Мора се оризнати да је УРА у просипању правовјерности и оданости грађанима и њиховој изборној вољи за копље изнад Демократа! Нико до Дритан и његова дружина Пере Квржице не зна шта је Црну Гору најбоље и куда треба да иде! Да нема Дритана насукала би се на прву хрид и потонула и нестала као да је никада није било! Олади Дритане, ако Бога знаш и почни да учиш основну матемаику!

Читам салве оптужби што се Марија Вуковић нашла на листи ДПС-а. Па и није лијепо да Српкиња из Книна скаче за Монтенегрине, али очигледно да није ни прва, а ни посљедња која ће се прославити у тој дисциплини. Има Срба из Книна и из Крајине подоста у ДПС редовима, а није ни чудо, ваљда им је једно колективно исељавање довољно за читав живот, па не би да ризикују друго! Нама који се још нијесмо исељавали, јер немамо куд, а и није нам до сељења, остаје да се надамо у Андрију Мандића! Каже да има кључ која Дританова врата отвара и да ће договора бити! Тешко је у то вјеровати, али како рече непоновљиви Здравко, читајући Нови завјет, вјера помјера и планине!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Истиче ли рок трајања Алијином миту?
Уистину, када преслушаш синоћњи четвртак схватиш да овдје само нека виша сила може све да постави на своје мјесто! Уколико је њој до тога стало!

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *