Русија: Казне за карту Русије без Крима

0
крим

крим

Дистрибуција географских карата које оспоравају територијални интегритет Русије у њеним садашњим границама може се изједначити са екстремистичким активностима ако Државна дума усвоји одговарајући закон.

Прочитајте још:  Отпор Кју-Ар кодовима натерао је Кремљ да размисли о новом називу
Ово се наводи у саопштењу руског парламента у Телеграму.

Извештава се да су Државној думи поднета два закона у којима се предлажу такве измене закона.

„Тренутно постоје случајеви дистрибуције на територији наше земље штампаних и књижарских, картографских и других производа, на којима се јасно приписују поједини делови територије Руске Федерације (на пример, Крим, јужни Курили итд.). на територије других држава, учестали.

Овакве информативне кампање су скривени облик пропаганде, која се спроводи, по правилу, из иностранства, како би се међу руском и светском заједницом формирале искривљене представе о државној граници Русије, оправдале територијалне претензије суседних држава према нашој земљи, подривају суверенитет и државни интегритет Руске Федерације .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, садашње руско законодавство не предвиђа никакве мере правног одговора на чињенице масовне производње и дистрибуције на територији Русије таквих материјала, које производе, између осталог, снаге издавачких кућа и штампарија. делујући у нашој земљи по налогу страних представника,” објашњење Нацрта савезног закона бр. 196548-8 „О изменама и допунама члана 1. Савезног закона „О сузбијању екстремистичких активности”.

Прочитајте још:  Око 100 случајева са озбиљним срчаним тегобама због хлорокина у Француској
За дистрибуцију екстремистичких картица и других сличних производа, Руси ће се суочити са новчаном казном или хапшењем до 15 дана. За правна лица казна може достићи 1 милион рубаља.

Треба напоменути да је, према речима аутора једног од закона, шефа Думског комитета за безбедност и борбу против корупције Василија Пискарева, таква законодавна иницијатива резултат недавног упутства председника Државне думе Вјачеслава Володина да предузме мере одговора у вези са дистрибуцијом мапа које не обухватају руски Крим.

Осим тога, измене и допуне Законика о управним прекршајима већ је подржала руска влада.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *