Путин: Ценимо оно што ради Србија, Русија ће помоћи својим српским пријатељима

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Русија ће наставити да продубљује сарадњу са Србијом, изјавио је председник Русије Владимир Путин на церемонији уручења агремана амбасадорима страних држава.

“Русију и Србију повезује стратешко партнерство. Ослањајући се на традицију пријатељства, културну, духовну и историјску блискост наших братских народа. Редовно разговарам са председником Вучићем, током личних састанака и телефонских разговора, о кључним питањима даљег развоја сарадње”, рекао је руски лидер.

“Ценимо напоре српских пријатеља да спроводе уравнотежену, независну политику на међународној арени”, истакао је руски председник.

Русија и Србија ће наставити да продубљују сарадњу у економској, научно-техничкој и хуманитарној сфери.

“У оквиру међународног права, ослањајући се на резолуцију 1244 СБ УН, наставићемо нашим српским пријатељима да пружамо свестрану помоћ у борби за легитимна права и интересе Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалне целовитости”, закључио је Путин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На свечаности је присуствовао српски амбасадор у Москви Момчило Бабић.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *