Сећање на Србе страдале у Подравању!

0
сребреница

сребреница(фото:Михаило Меденица/ИН4С)

У цркви у Подравању код Сребренице данас ће бити служен парастос за 60 српских војника и цивила из овог села , од којих је 32 убијено 24. септембра 1992. године, рекао је председник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Ово село су као и остала око Сребренице и Братунца, те делом Милића и Зворника напале муслиманске снаге из Сребренице и околних села, те Жепе.

Синхронизованом акцијом опколиле су ово планинско српско село и пресекле једину путну комуникацију према Милићима и починиле злочине над становништвом, а село опљачкале и попалиле. Међу убијенима је 24. септембра 1992. године било седам жена из Подравања. За ове злочине још нико није одговарао.

Прочитајте још:  Ратни дневник капетана Владимира Јаковљевића: ДНЕВНИК ЈЕДНОГ РАТНИКА
Након целодневне борбе једна група мештана је, уз велике губитке, ипак успела да се увече извуче из окружења и преживи.

У организацији Одбора за обележавање значајних датума Сребренице, мештана Подравања и породица настрадалих биће служен парастос за српске војнике и цивиле из овог села настрадале у последњем рату у БиХ, те положено цвеће на спомен-плочу која је пре десет година постављена и освештана на зиду локалне цркве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *