Селаковић: Србија не може да призна резултате референдума у Донбасу

1

Никола Селаковић (Фото: Screenshot/B92)

Упркос недавном сусрету са шефом руског МИП Сергејем Лавровом и сликањем за јавност, министар иностраних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да Србија не може да призна резултате референдума у ДНР, ЛНР Херсонској и Запорошкој области.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да Београд не може да прихвати резултате референдума који се одржава на територији ДНР, ЛНР и два региона Украјине, јер је то потпуно супротно државним и националним интересима Србије, преноси Телеграм канал РТ на Балкану.

Прочитајте још:  Кога на чело протеста: Григорије слуга Ватикана или Антоније Божији пастир?
Министар спољних послова је напоменуо да, у складу са Повељом УН и општепризнатим принципима и нормама међународног јавног права, Србија не може да прихвати резултате.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Селаковић: Србија не може да призна резултате референдума у Донбасу

  1. Бројни чиниоци показују да је рат у новоруској степи и наш рат и да у њему ми Срби морамо бити на страни Руса и Русије. Данас када Руси воде одсудни рат за опстанак независне руске државе и целовитости руског империјалног територијалног наслеђа, смемо ли ми Срби заборавити не само на новокосовску жртву Св. Цара Николаја II из 1914. него и огромне жртве његових предака Александра I и Николаја I без којих не би било нововековног васкрса српске државности!!! Тако уочи Наполеонове инвазије на Русију тадашњи руски министар иностраних послова гроф Румјанцев, сведоћи о свом претпостављеном цару Александру I: „Не осврћући се на превртљивост српских првака, цар не престаје да их штити својим покровитељством.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *