Блумберг исмејао немачког канцелара: Шолц се вратио из УАЕ са уговором за један танкер за гас

0
канцелар шолц

канцелар Олаф Шолц

Само једну партију течног природног гаса из УАЕ примиће плутајући терминал у Немачкој 2023. године, јер је то једино око чега би се немачки канцелар Олаф Шолц могао договорити током путовања, пише Блумберг.
Немачки канцелар је успео да договори само једну партију ЛНГ-а из УАЕ запремине 137.000 кубних метара и склопи необавезујући споразум о будућим испорукама.

Међутим, одговарајући резултат може указивати на то да европске државе неће моћи да нађу замену за гас из Руске Федерације, појашњава се у чланку.

Пратите избор наших најбољих вести на Телеграму.

Раније је немачки канцелар Олаф Шолц, како је пренео јавни новински сервис, са негодовањем прокоментарисао још једну притужбу украјинског министра спољних послова Дмитра Kулебе о одлагању Немачке у испоруци тенкова за Оружане снаге Украјине.

На основу његових изјава, заузимање лидерске позиције није само добијање онога што вам је потребно. Бити лидер значи доносити „исправне одлуке“ и снагу, рекао је он, изражавајући сумњу да Берлин треба да троши два одсто БДП-а на одбрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, дан након одбијања немачког канцелара Олафа Шолца да снабдева Оружане снаге Украјине (АПУ) тенковима, украјински амбасадор у Немачкој Алексиј Макејев поново је затражио оружје.

Wебтрибуне.рс
„Веома разочаравајуће од државе која тежи да се придружи ЕУ“, написао је посланик Социјалдемократа из Хрватске Тонино Пицула.

Шефови дипломатије Русије Сергеј Лавров и Србије Никола Селаковић потписали су у Њујорку План консултација министарстава спољних послова две земље за наредне две године.

То су осудили бројни европски званичници, а амбасадор САД Kристофер Хил рекао је да Америка очекује објашњење од Србије шта су потписали Београд и Москва.

Прочитајте још:  "Остављени смо да гинемо јер су командири побегли: Заробљени украјински војници у ЛНР

Вебтрибуне

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *