Власти Запорошке области: ослободићемо територије региона које привремено контролише Кијев

0

(фото:Украјинска правда)

Шеф војно-цивилне администрације Запорошке области рекао је да ће територије региона које контролише Кијев бити ослобођене.

Прочитајте још:  Захарова: Украјинске власти одузимају децу без сагласности родитеља
Територије Запорошке области које тренутно контролише Кијев биће ослобођене у будућности, тамо ће такође бити одржан референдум, прогласио шеф регионалне администрације Јевгениј Балицки.

„Неопходно је ослободити, то је за нас веома важно, цео Запорошки регион мора да буде ослобођен фашизма, а посао који наши дедови нису завршили морају данас да заврше наши унуци. (Запорошка област) се признаје као део гласања, а онда ћемо ослободити, наставићемо са гласањем. Много је посла пред нама. Морамо дати људима прилику да говоре свуда“, рекао је Балицки у етеру ТВ канала Русија 24.

„Када постанемо пуноправна Запорошка област у Руској Федерацији, сигуран сам да ћемо се у потпуности укључити у ослободилачки покрет“, нагласио је он.

Прочитајте још:  ЕРДОГАН ШАЉЕ ВОЈНЕ ОФИЦИРЕ У УКРАЈИНУ: Имаће само један важан задатак, какав ће бити одговор Русије?
Референдум о уласку ЛНР, ДНР, Запорошке и Херсонске области у састав Русије као субјекта Руске Федерације почео је 23. септембра. Гласање на бирачким местима обављено је само последњег дана 27. септембра, а преосталих дана било је могуће гласати на посебно организованим местима, укључујући и суседне територије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *