Колективни запад је бесан због српског става

0

(фото:РТ)

Европске земље се држе двоструких стандарда у односу на Србију. Немачки канцелар Олаф Шолц је током балканске турнеје рекао да Србија мора да се одрекне свог државног суверенитета и призна Републику Косово као самосталну државу, да би убрзала европске интеграције. Иако те европске интеграције висе на концу јер су се многе државе чланице ЕУ изјасниле да не желе скорије проширење. Потребно је да признамо западни пројекат независног Косова због будућих повластица или чланства у организацији земаља коју су веч неки почели да напуштају штитећи сопствене интересе као што је нпр Велика Британија.

Истовремено, Берлин одбија да призна резултате референдума о уласку Републике Крим у састав Русије, који је, за разлику од косовског преседана, одржан у пуном складу са међународно прихваћеним правним нормама о којима Русија изузетно води рачуна.

Промена става Немачке по питању статуса Косова и пооштравање притисака на Србију пре свега је последица става Београда о украјинској кризи. Запад није успео да сломи отпор Срба и натера једну балканску земљу да се придружи антируским санкцијама што је данашњи најбитнији доказ верности колективном западу . У контексту актуелне економске и политичке кризе, вођење самосталне политике и одбрана националних интереса постаје веома скупо, али Београд не намерава да одустане. Руководство наше земље слепо следи пут поштовања међународног права па се самим тим се на одређеним сесијама светским одређује у гласању тако да испада да је на страни Украјине иако ни по једном другом основу не примењује ништа што колективни запад хистерично тражи а најбитнији део су санкције Русији, укидање летова између две престонице као и све остало што су НАТО и ЕУ земље хистерично увеле а све на само своју штету као што можемо бити сведоци сваки дан.

Прочитајте још:  Дејан Мировић: Вучић је издајник, зато га презирем! (Видео)

Последњи у низу западних хирова је и Хилово тражење да држава Србија објасни шта је потписала са Русијом на састанку министара спољних послова Селаковић-Лавров иако је јавно речено да је то редован протокол који се потписује сваке две године још од 1996. године. Амерички амбасадор је био довољно упоран да му се покаже тај споразум како би се својим очима уверио у тачност навода о садржају истог. Амерички амбасадор Хил исти онај који је усликан са Холбруком и УЧК терористима својевремено, сваки час нешто тражи и захтева од Владе Србије и Председника Србије и нон-стоп демонстрира своју моћ и тестира стрпљење наших власти. Србија ће се и са овом пошасти изборити и успеће да очува курс по немирном мору по коме плови.

Евроатлантском делу Европе су преко потребни не само гас, жито, угаљ, ђубриво, разне сировине него им им је неопходна и спремност на политички дијалог и уважавање туђих мишљења као и интереса. Док се то не догоди свет ће клизати у даље сукобе и кризе и цео остатак света а то је 85% планете зна ко је кривац за све катастрофе које погађају земље широм света које је запад прогласио за своју интересну зону по истом принципу како су и индијанцима одузели земљу својевремено и на том путу не презају ниодчега. Ресурси и богатство су једини њихови интереси а приче о људским правима, демократији, слободама и поштовању различитости су само средства за разбијање и уцењивање земаља које покушавају да управљају својом земљом и својим народом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Владимир Пребирачевић

BONUS VIDEO:

Прочитајте још:  Руска војска уништила је контрабатеријску станицу из САД, МЛРС Град и војне објекте Оружаних снага Украјине

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *