Албанија и Америка у Савету безбедности предложиле нацрт резолуције о референдумима у Донбасу

1
узбуњивача

(Фото: AP Photo / Seth Wenig)

САД и Албанија су предложиле у Савету безбедности Уједињених Нација нацрт резолуције о референдумима у Донбасу, саопштио је албански представник Ферит Хоџа.

“Радимо на томе. Текст је прослеђен. Да видимо шта ће се десити. Надамо се да ћемо добити подршку за текст, који јасно говори да треба поштовати међународно право и неприхватљивост руских акција у Украјини”, рекао је он.

Хоџа је потврдио да су САД и Албанија доставиле текст резолуције.

Прочитајте још:  Боцан-Харченко: Запад покушава да ослаби Србију на исти начин као и Русију
Стални представник Украјине при УН Сергеј Кислица прецизирао је да би гласање о резолуцији могло да буде одржано наредних дана, али није рекао када тачно.

Владимир Зеленски се путем видео-линка обратио седници СБ УН, где је позвао да се Кијеву пруже колективне гаранције безбедности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Украјина мора да добије јасне и правно обавезујуће гаранције колективне безбедности“, рекао је Зеленски у видео обраћању током седнице Савета безбедности.

Прочитајте још:  Жозеп Борел у разговору с Вучићем: Желимо да рачунамо на Србију као на искреног кандидата са заједничким принципима
Он је додао да је „свету потребна“ безбедносна архитектура која би била у складу са глобалном улогом Украјине и позвао на наставак војне и финансијске подршке Кијеву.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Албанија и Америка у Савету безбедности предложиле нацрт резолуције о референдумима у Донбасу

  1. Verovatno u rezoluciji piše da treba priznati referendum… E, da onaj “naš” ima nešto između nogu, pa da vrati Kosova* u UN, postoji naravno veto zapada, ali bi bili blokirani za bilo šta, ovako će… Njegova politika je lagano priznanje korak po korak, sad već samo neće da ih pusti u UN, a sve drugo hoće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *