“Предности” живота у зградама: Kолике су KАЗНЕ за печење паприке на тераси или иза зграда

0

(Фото: Бакина кухиња)

Почела је сезона спремања зимнице, а многе посебно радује печење црвених паприка за ајвар.

Међутим, становници Београда се већ годинама сналазе и траже погодно место за печење паприка.

Оно што морате да знате јесте да су запрећене новчане казне према важећим прописима и то за нека дела и до 10.000 динара, објаснио је Дарко Дујовић из Kомуналне милиције за “Ало”.

У овом периоду учестали су проблеми спремања зимнице на јавним површинама, и то најчешће на зеленим површинама, испред зграде, у заједничком простору или дворишту, у завученим пролазима између зграда.

Паљење ватре на тим местима није дозвољено, јер долази до прљања или оштећења јавних површина. У тим случајевима починиоцу се издаје прекршајни налог од 10.000 динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kазну можете добити и уколико паприке печете на својој тераси, а неко вас пријави. Најчешће су суграђани пријављивани због паљења ватре на јавним површинама у Земуну, на Чукарици и Палилули, у омањим парковима око зграда.

Највише пријава је било у Новом Београду. С друге стране, у приградским насељима углавном нема пријава, јер су се суграђани навикли на такве активности.

Из ватогасне бригаде кажу да се више пута догађало да изађу на терен због пријаве о пожару у згради, али се испостави да неко од комшија пече паприку. Све надлежне службе апелују на одговорност и пажњу како се не би догодио неки несрећни случај.

Паприку, кажу зналци, за ајвар треба добро надимити. Управо због тога није редак случај да се у урбаним срединама љубитељи тог специјалитета одлуче да паприку пеку по терасама, крововима, парковима и другим јавним површинама, због чега према важећим прописима Kомунална може да их казни.

Прочитајте још:  Мигранти продају хуманитарну помоћ по пијацама: Где је комунална милиција?

Печење паприка на тераси неретка је појава и у престоници, те су и Београђани спремни да засуку рукаве и направе зимницу по свом укусу.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *