Вучић: Србија неће паркинг за мигранте

0

(Фото: Аваз)

Председник Србије Александар Вучић борави у Будимпешти, где учествује на трилатералном самиту Мађарске, Србије и Аустрије.

Председник Србије Александар Вучић захвалио се домаћину на изузетном гостропримаству и храбрости и снази.

“Трудићу се да будем кратак… данас смо разговарали о свим важним и тешким питањима са којима се суочавамо. И енергетика и финансијска ситуација… Сви смо притиснути. Знамо сви колико ће тешко бити премоститити јесен, зиму, а богами и пролеће. Мислим да ће још гора бити следећа зима”, навео је Вучић.

Kако каже, Србија је специфичан случај, јер имамо раст доласка избеглица, који не само да долазе из Израела, Пакистана и осталих земаља, већ и из Русије и Украјине.

“То је не мали терет, за једну малу земљу. Причали смо о миграцијама, и желим да обавестим све да ће се Србија до краја године ускладити са визном политиком Европске Уније. Србија неће моћи да се користи као долазна земља… Људи у београду не знају са колико проблема се дуочава наша полиција, и сада смо решили да заједничким радом помогнемо и Аустрији и Мађарској и Србији”, додао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Премијер Мађарске Виктор Орбан, рекао је да нису задовољни са ситуацијом са мигранитма, али како је истакао, мађарски и српски граничари и воде борбу у спречавању илегалне миграције.

“Можемо само похвално говорити, али упркос томе, ситуација је све тежа. Пажња је фокусирана на то. Ту је са једне стране руско-украјински рат, проблематика енергената и санкција. Нема довољно усмерене пажње на миграцију. Сада смо учинили покушај да се суочимо са том ситуацијом, и зато смо иницирали сусрет. Ми имамо две ситуације, ратом је дошло доста избеглица, а и наша јужна граница је под опсадом, где је било много покушаја илегалних миграција”, рекао је Орбан.

Прочитајте још:  Истина о краљу Милану (Видео)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *