Милош Јовановић: Могућност да нам ЕУ уведе санкције због Русије – равна нули

0
србије, милош, јовановић

Милош Јовановић

Председник Нове демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је апсолутно против санкција Русији и додао да је та земља савезник Србији у много домена.

„Нема притиска који то може променити. Могућност да ЕУ нама уведе санкције, јер нећемо да уведемо санкције Русији, равна је нули“, рекао је Јовановић за Радио-телевизију Србије.

Према његовим речима, ни економски аргумент да треба да уведемо санкције Русији не стоји јер, како тврди, капитал бежи из земаља ЕУ где је гас јако скуп.

„Управо супротно, страни инвеститори би отишли одавде када бисмо увели санкције Русији, јер би им овде скочила цена гаса након тога“, истакао је председник Новог ДСС-а.

Јовановић је рекао да је Запад тај који и дан данас угрожава највиталније државне интересе Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање ко су савезници Србији, лидер Новог ДСС-а рекао је да Србија са свима треба да сарађује, али да други треба да имају разумевања за наше циљеве и интересе.

„Евентуалним увођењем санкција Русији, а надам се и верујем да власт то неће урадити, изгубили бисмо подршку Москве у УН по питању Косова и Метохије, наше јужне покрајине“, закључио је Јовановић.

(Бета-РТС)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *